Τι εξήγηση δίνουν οι ειδικοί

Στον πίνακα "Mr. Pynchon and the Setting of Springfield" του Ρομανό που δημιουργήθηκε το 1930, υπάρχει κάτι που έχει εξάψη την φαντασία των ειδικών.

Στον πίνακα απεικονίζεται ένας άντρας σε πρώτο πλάνο, ο οποίος κρατά κάτι που μοιάζει με smartphone. Φοβερός επίσης είναι ο τρόπος που το κρατάει, καθώς μοιάζει με τον τρόπο που κρατάμε σήμερα τα κινητά μας.

Πολλά και αναπάντητα είναι τα ερωτήματα, καθώς το 1930 δεν υπήρχε καν η ιδέα της δημιουργίας ενός smartfhone.

Ο πίνακας απεικονίζει τον κύριο Pynchon, ένα επιτυχημένο έμπορο γούνας, που ίδρυσε το Springfield, της Μασαχουσετης. 

Οι ιστορικοί ισχυρίζονται πως το μυστήριο αντικείμενο που κρατά  ο αμερικανός ιθαγενής είναι ένας καθρέφτης, καθώς αυτοί χρησιμοποιούνταν ευρέως τον 17ο αιώνα, ενώ άποιοι άλλοι ειδικοί λένε ότι μπορεί να ένα θρησκευτικό κείμενο.

 

Η Dr Margaret Bruchac από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια σε δηλώσεις της στο Motherboard για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει πως ο ιθαγενής «Έχει στα χέρια του ένα απίστευτης ομοιότητας αντικείμενο, και στο τρόπο που το κρατά αλλά και στον τρόπο που συγκεντρώνει την προσοχή του σε αυτό, με smartphone». Ωστόσο, η ίδια συμπληρώνει πως είναι πιο πιθανό το αντικείμενο να είναι ένα σιδερένιο μαχαίρι, παρά το γεγονός πως ο πίνακας είναι «είδος ονειροπόλου καλλιτέχνη» που κάνει δύσκολο να πιστέψει κανείς τον ισχυρισμό της.

Παρά το ότι ο συγκεκριμένος πίνακας έχει εξάψει τη φαντασία αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας για ταξίδια στον χρόνο, ο ιστορικός Daniel Brown θεωρεί ότι το μυστηριώδες αντικείμενο είναι στην πραγματικότητα ένας καθρέφτης, αντικείμενο που χρησιμοποιούταν ευρέως τον 17ο αιώνα. «Για να το θέσω με πιο ευγενικούς όρους, η αφηρημένη αισθητική του Romano ήταν επίμονα διφορούμενη» επισημαίνει η Dr. Crown στο Motherboard.

 

Δείτε επίσης! Απίστευτο!Δείτε τί έγινε σε συναυλία της Γωγώς Τσαμπά όταν κάποιος ανέβηκε στην πίστα