kapoytsino.jpg
Ο σωστός καφές πίνεται την σωστή ώρα

Ζέστος, κρύος, με γάλα, χωρίς, γλυκός, σκέτος.....όπως και να τον πίνεις ο καφές είναι το πρώτο πράγμα που πίνουν πολλοί με το που ξυπνήσουν το πρωί ώστε να μπορέσουν να πάρουν μπρός και να ξεκινήσουν την ημέρα τους.

Φραπέ, ελληνικος, καπουτσίνο, εσπρέσο είναι μερικές απο τις επιλογές του καφέ που μπορεί να πιεί κάποιος κατα όχι μόνο το πρωί αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας του. 

Τι γίνεται όμως αν είσαι στην Ιταλία, απογευματάκι και θες να απολαύσεις τον καπουτσίνο σου; Δυστυχώς θα μείνεις με την όρεξη! Γιατί στην Ιταλία ο καπουτσίνο δεν σερβίρεται πουθενά μετά τις 11:00 το πρωί. Ναι καλά άκουσες!

Και αυτό γιατί για τους Ιταλούς ο καπουτσίνο, ο καφές λάτε και όλα τα είδη ροφήματος καφέ που έχουν ως βάση το γάλα δεν σερβίρονται μετά τις 11:00 καθώς θεωρούνται ολοκληρωμένο πρωινό και πρέπει να τα καταναλώσει κάποιος νωρίς το πρωί και οπωσδήποτε όχι μετά το μεσημεριανό γεύμα.

Γιατί οι Ιταλοί πιστεύουν ότι ο καφές με γάλα προκαλεί δυσπεψία και γι’αυτό θα ήταν καλό να πίνεται μόνο πολύ νωρίς το πρωί.