Φίδι 3 μέτρων κόβει βόλτα σε σούπερ μάρκετ
Δείτε το βίντεο!

Στο σούπερ μάρκετ μάς περιμένουν συχνά διάφορες εκπλήξεις μεγαλύτερες ή μικρότερες. Τι θα λέγατε όμως αν την ώρα που ψάχνατε πάπρικα για το φαγητό σας, βλέπατε μπροστά σας έναν… πύθωνα;

Αυτό συνέβη σε σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία! Ένα φίδι περίπου 3 μέτρα βρέθηκε στα ράφια με τα μπαχαρικά! Η Hilary Leigh είχε πάει εκείνη τη στιγμή για ψώνια και για καλή τύχη των υπόλοιπων πελατών ήταν πρώην θηριοδαμαστής φιδιών! Σε ένα ράφι αντίκρισε τον πύθωνα και χάρη στην εμπειρία της και την άμεση αντίδρασή της κατάφερε να τον πιάσει. Όπως έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, «έψαχνα μπαχαρικά για το δείπνο της Δευτέρας όταν άκουσα έναν οικείο ήχο σε απόσταση αναπνοής από το προσωπό μου. Ήθελε απλώς να με χαιρετήσει». Ο πύθωνας ήταν κουλουριασμένος στο ράφι με τα μπαχαρικά και πρέπει να πέρασαν μπροστά του χωρίς να τον πάρουν είδηση δεκάδες πελάτες, μέχρι να τον ανακαλύψει η Hilary Leigh. Η αντίδραση των υπευθύνων του σούπερ μάρκετ ήταν άμεση. Το προσωπικό κινήθηκε ήσυχα και γρήγορα, απομακρύνοντας τον κόσμο από τον συγκεκριμένο διάδρομο του καταστήματος. Η πελάτισσα απομάκρυνε το φίδι και δήλωσε πως ήταν όλοι τους πολύ τυχεροί που το ανακάλυψε εκείνη και ήξερε πώς να το χειριστεί. Έτσι, το φίδι απομακρύνθηκε ήρεμα και χωρίς απρόσμενα ατυχήματα.

Για να πετύχει την απομάκρυνσή του, η Hilary Leigh «πετάχτηκε» στο σπίτι της, που ήταν λίγα βήματα από το σούπερ μάρκετ και έφερε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το απελευθέρωσε σε ένα παρακείμενο χωράφι. Όπως δήλωσε, έχει δει πύθωνες σε διάφορα παράξενα μέρη αλλά δεν περίμενε ποτέ να δει μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ! Το συγκεκριμένο είδος πύθωνα, ο διαμαντένιος πύθωνας ζει στα χωράφια και στα εθνικά πάρκα του Σίδνεϋ, όπως αναφέρει το Μουσείο της Αυστραλίας, αλλά συχνά φεύγουν χωρίς να τα αντιληφθεί κανείς καθώς είναι αθόρυβα και κάνουν αργές κινήσεις. Οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδη φίδια αλλά είναι αρκετά επικίνδυνα. Όταν δαγκώσουν το θύμα τους ενδέχεται τα δόντια να μείνουν στο σώμα του θύματος και να του προκαλέσουν σοβαρά τραύματα.

Όπως αναφέρει το Μουσείο της Αυστραλίας στην ιστοσελίδα του, ο διαμαντένιος πύθωνας έχει αρχίσει να εκλείπει ως είδος λόγω της υψηλής ανοικοδόμησης στην Αυστραλία. Το Glenorie, όπου βρέθηκε το φίδι, είναι ένα αγροτικό προάστιο της Αυστραλίας κοντά στο Σίδνεϋ.