Βρίσκεται κυριολεκτικά στα άκρα

Πάνω από έναν γκρεμό στη Σιβηρία και μάλιστα σε υψόμετρο 2.600 μέτρων βρίσκεται η μία και μοναδική τουαλέτα που εξυπηρετεί τους πέντε γενναίους εργάτες του απομακρυσμένου μετεωρολογικού σταθμού που λειτουργεί από το 1939.

Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται πάνω στο βουνό Kara-Tyurek που μεταφράζεται ως Μαύρη Καρδιά. Και η αλήθεια είναι πως μόνο με μαύρη καρδιά επισκέπτεσαι την τουαλέτα και με το στομάχι κόμπο...

 

 

Μία φορά τον μήνα ένας ταχυδρόμος τους επισκέπτεται για να πάρει τα δεδομένα του καιρού, ενώ οι προμήθειες για τρόφιμα, νερό και ξύλα για καύση παραδίδονται από ελικόπτερο μόνο μία φορά τον χρόνο!

Bέβαια το τρομακτικό της υπόθεσης δεν είναι μόνο το ύψος που βρίσκεται η συγκεκριμένη τουαλέτα, αλλά το γεγονός ότι κρέμεται στο χείλος του γκρεμού, που νομίζεις ότι απλά θα πέσει αν κλείσεις την πόρτα με δύναμη. 

 

 

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax στην Λευκορωσία την ανακήρυξε ως την πιο extreme τουαλέτα και ταυτόχρονα το λιγότερο ρομαντικό μέρος του κόσμου και συμπλήρωσε πως χρειάζονται χρόνια εξάσκησης για να καταφέρει κάποιος να την χρησιμοποιήσει χωρίς να φοβάται.

Άραγε οι εργάτες οέχουν καταφέρει; όχι ότι έχουν και πολλά περιθώρια επιλογής...