Περιζήτητο και ανάρπαστο από τους Βρετανούς

ήταν να μην το μάθουν οι Βρετανοί!

Από την ώρα που πληροφορήθηκαν ποιο ήταν το κρασί που σέρβιραν στον πριγκιππικό γάμο έπαθαν αμόκ.

Ο λόγος για το Chardonnay από έναν μικρό αμπελώνα στην περιοχή της Βουργουνδίας της Γαλλίας (Bourgogne Les Setilles).

 

 

Οι Sunday Times που αποκάλυψαν την επιλογή των νεονύμφων, ανέφεραν πως ο βρετανικός έμπορος κρασιού Lee & Wheeler πούλησε 780 μπουκάλια σε λιγότερο από δύο ώρες μετά την ανακοίνωση της είδησης και πως θα πουλούσε 4 φορές περισσότερα αν είχε απόθεμα.

«Είμαστε τόσο περήφανοι που συμμετείχαμε σε μια τόσο ξεχωριστή μέρα! Συγχαρητήρια Μέγκαν και Χάρι» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook το κτήμα, το οποίο έχει επίσης ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο, καλώντας μάλιστα το βασιλικό ζευγάρι να το επισκεφθεί.

 

 

Ο Bastien Gautheron, διευθυντής μάρκετινγκ του αμπελώνα, περιέγραψε το Chardonnay ως την «εισαγωγή στη γραμμή μας, την υπογραφή του οίκου μας».

Το συγκεκριμένο vintage κρασί του 2016, που περιγράφεται στην ιστοσελίδα του ως «νότες λευκών λουλουδιών, ροδάκινου, καβουρδισμένων αμυγδάλων και ξύσμα λεμονιού» πωλείται για 17,8 ευρώ. Στην αγορά μπορεί να βρει κανείς και το ίδιο κρασί παραγωγής 2015, αλλά ο Gautheron είπε πως δεν ξέρει ποιο από τα δύο σερβιρίστηκε στο γάμο. Επιβεβαίωσε πάντως πως οι διεθνείς πωλήσεις αυξήθηκαν από το γάμο, ενώ παράλληλα αρνήθηκε να πει κατά πόσο.

 

 

Ακόμη και οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή, αγοράζουν μπουκάλια κρασιού «από περιέργεια» είπε.

Σύμφωνα με τους Sunday Times ήταν το μοναδικό γαλλικό κρασί που σερβιρίστηκε στη βραδιά, το μενού του οποίου δεν αποκαλύφθηκε επισήμως από το παλάτι.