Μικροσκοπική τσαγιέρα δημοπρατήθκε για χιλιάδες ευρώ
Φέρεται να ανήκε σε αυτοκράτορα

Η κίτρινη μικροσκοπική τσαγιέρα με πολύχρωμα λουλούδια, που φέρεται να ανήκε σε αυτοκράτορα, βρέθηκε στο Ντερμπισάιρ από έναν 51χρονο, σε κουτιά μέσα σε γκαράζ. Η τσαγιέρα αναμενόταν να αγγίξει ποσό μεταξύ 25.500-51.000 ευρώ, ωστόσο, προς έκπληξη πολλών, πωλήθηκε σε τιμή που αγγίζει η αγορά ενός σπιτιού!

Η τσαγιέρα, ύψους 8,5 εκατοστών, ήρθε από την Κίνα από τον παππού του πωλητή, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για πολλά χρόνια, η τσαγιέρα βρισκόταν σε ντουλάπι της μητέρας του, αλλά τελικά κατέληξε μέσα σε μια κούτα στο γκαράζ ενός συγγενή του. Οταν ήρθε το lockdown, ο άνδρας είχε χρόνο να κοιτάξει τις κούτες στο γκαράζ και τότε ανακάλυψε την τσαγιέρα.

 

Οι εκτιμητές του Hansons αναγνώρισαν μια κανάτα κρασιού του 18ου αιώνα που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παλάτι του αυτοκράτορα Κιανλόγκ. Ο Charles Hanson είπε ότι υπήρχαν δύο άλλα «σχεδόν πανομοιότυπα» αντικείμενα, τα οποία βρίσκονταν σε μουσεία στην Ταϊβάν και την Κίνα.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Counting down to the auction of an item Charles Hanson describes as his most important ever. #Chinese #imperial #imperialChinese #porcelain #qianlongperiod #qianlong #china

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hansons Auctioneers (@hansons_auctioneers) στις