Το νέο ιπτάμενο ποδήλατο είναι γεγονός!
Δείτε πόσο κοστίζει!

Ένα νέο μεταφορικό μέσο που διαφημίζεται ως το «πρώτο ιπτάμενο ποδήλατο στον κόσμο» κυκλοφόρησε επίσημα στην Ιαπωνία, με τιμή της να προσεγγίζει σχεδόν το ποσό των 555.000 δολαρίων.

Το πολυτελές ποδήλατο με την ονομασία «XTURISMO» είναι εμπνευσμένο από το σύμπαν του «Πολέμου των Άστρων», αναπτύχθηκε από την εταιρεία αεροσκαφών AERWINS.

Το όχημα έχει βάρος 661 κιλών, φιναλίστ στα βραβεία Edison 2023, έχει σχεδιαστεί για να αντλεί ενέργεια από δύο μηχανές που λειτουργούν με έναν κινητήρα Kawasaki ισχύος 228 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται με φυσικό αέριο.

Πρόσθετη ισχύς προέρχεται από μια ηλεκτρική μπαταρία που τροφοδοτεί τέσσερις ανεμιστήρες στα εξωτερικά άκρα του οχήματος που παρέχουν σταθερότητα στην οδήγηση. Το ποδήλατο, που διαφημίζεται ως « ένα όνειρο στην εναέρια κινητικότητα», φέρεται να μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες που κυμαίνονται από 80 έως 103 χιλιόμετρα την ώρα.

«Ζωντανεύοντας την επιστημονική φαντασία: Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν ελεύθερη κυριαρχία στους ουρανούς. Σίγουρα, η ζωή θα ήταν πιο ελεύθερη», αναφέρεται στην επίσημη περιγραφή.