Έγινε σε χρόνο ρεκόρ διάσημο σε όλο τον κόσμο κυρίως λόγο του ονόματος του που είναι...τηγανητός αέρας.
Ξέρουμε ότι θα σας έρθει στο μυαλό η φράση "αέρας κοπανιστός" αλλά το συγκεκριμένο είναι πραγματικό.
Το πιάτο, γνωστό στα ιταλικά ως "Aria Fritta", σερβίρεται από το εστιατόριο Feva στο Castelfranco Veneto της βόρειας Ιταλίας και έχει σχεδιαστεί για να θυμίζει στους πελάτες την εμπειρία του να βρίσκονται σε ένα βουνό και να αναπνέουν φρέσκο αέρα.
Στην πραγματικότητα ο "τηγανητός αέρας" φτιάχνεται με φλούδα ταπιόκας η οποία πρώτα βράζεται, μετά ψήνεται και στο τέλος τηγανίζεται. Αφού στεγνώσει για αρκετή ώρα, για να φύγει το λάδι, γεμίζεται για περίπου 10 λεπτά με αέριο όζοντος.
Οι σεφ λένε ότι η διαδικασία όχι μόνο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, αλλά θυμίζει τον καθαρό αέρα που αναπνέουμε σε σημεία με υψηλό υψόμετρο.
Στη συνέχεια προσθέτουν στο πιάτο μπλε αλάτι, που αντιπροσωπεύει τον ουρανό, το τοποθετούν πάνω σε μαλλί της γριάς και σερβίρεται με σπόρους μαιντάνου, σέσκου και vegan chia.
Δείτε το video: