Το νέο μοντέλο της Honda

Η νέα ανανεωμένη έκδοση του πετυχημένου μοντέλου Honda HA-420 Hondajet, του πρώτου αεροπλάνου που κατασκεύασε ο ιαπωνικός γίγαντας Honda, το HondaJet Elite αποτελεί ύμνο στη γυναικεία ομορφία καθώς έχει βασιστεί σε ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: η μύτη του αεροσκάφους είναι εμπνευσμένη από ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες Ferragamo!

Στις αναβαθμίσεις του μοντέλου περιλαμβάνεται και μια επιπλέον δεξαμενή καυσίμων που αυξάνει την καλυπτόμενη απόσταση σε 1.650 μίλια, διαθέτει πλέον πιο ήσυχη καμπίνα, ενώ θα έχει και κουζίνα για να ικανοποιεί τις γαστριμαργικές επιθυμίες των επιβατών.

 

 

Στις αναβαθμίσεις του μοντέλου περιλαμβάνεται και μια επιπλέον δεξαμενή καυσίμων που αυξάνει την καλυπτόμενη απόσταση σε 1.650 μίλια, διαθέτει πλέον πιο ήσυχη καμπίνα, ενώ θα έχει και κουζίνα για να ικανοποιεί τις γαστριμαργικές επιθυμίες των επιβατών.

Η άτρακτος του αεροπλάνου είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, σχεδιασμένο για να είναι ελαφρύτερο και πιο ανθεκτικό από την παραδοσιακή κατασκευή με αλουμίνιο. Σχεδιαστικά το HondaJet Elite υμνεί και την γυναικεία ομορφιά.

 

 

Το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου είναι εμπνευσμένο από τα γυναικεία ψηλοτάκουνα παπούτσια. Χαρακτηριστικά ο Διευθ. Σύμβουλος της Honda Aircraft, Μισιμάσα Φουτζίνο είπε πως η μύτη του HondaJet είναι εμπνευσμένη από ένα ζευγάρι Ferragamo που είδε κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού του.

 

 

Το μοντέρνο πιλοτήριο του HondaJet αποτελεί έναν τεχνολογικό παράδεισο, καθώς έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να λειτουργήσει με έναν πιλότο μόνο, κάνοντας άνοιγμα και στην συγκεκριμένη αγορά εκείνων που θέλουν να πετούν μόνοι τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα.Το μοντέρνο πιλοτήριο του HondaJet αποτελεί έναν τεχνολογικό παράδεισο, καθώς έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να λειτουργήσει με έναν πιλότο μόνο, κάνοντας άνοιγμα και στην συγκεκριμένη αγορά εκείνων που θέλουν να πετούν μόνοι τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα.

 

 

Παράλληλα έχει κουμπί για να ξεκινούν οι μηχανές όπως τα σύγχρονα αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει και την αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος πλοήγησης Garmin G3000. Στο πιλοτήριο βρίσκονται τρεις οθόνες υψηλής ανάλυσης 14,1 ιντσών, και περιλαμβάνει επίσης και δυο οθόνες αφής.

Οι μηχανές που βρίσκονται στο HondaJet είναι οι GE Honda HF120 που παράγουν σχεδόν 920 κιλά ώθησης. Είναι το μοναδικό ιδιωτικό αεροπλάνο που παράγεται μαζί με τις μηχανές του, οι οποίες έχουν ακόμη μια καινοτομία.

 

 

Εν αντιθέσει με τα περισσότερα ιδιωτικά αεροπλάνα, οι μηχανές του HondaJet είναι προσαρμοσμένες σε πυλώνες που βρίσκονται στο πάνω μέρος των φτερών, εξασφαλίζοντας μια πιο ευρύχωρη και ήσυχη καμπίνα. Οι θέσεις μέσα στη καμπίνα μπορούν να μετακινηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

 

Ο έλεγχος της καμπίνας μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας το smartphone ή με την οθόνη αφής, όπου οι επιβάτες μπορούν να ελέγξουν από την θερμοκρασία μέχρι το σύστημα ήχου. Το Hondajet ξεχωρίζει και στο σύστημα ήχου καθώς δεν χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά ηχεία, αλλά η καμπίνα είναι περιτριγυρισμένη εσωτερικά από πολλούς μετατροπείς που δονούνται και μεταφέρουν την αίσθηση πως η μουσική περιβάλλει τον επιβάτη.

Διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της καμπίνας και μπορεί να μετατραπεί αν χρειαστεί σε μια επιπλέον θέση για να καθίσει ακόμα ένας επιβάτης, αν δεν τον ενοχλεί ο χώρος φυσικά, που διαθέτει και φεγγίτες. Το κάθισμα της τουαλέτας διαθέτει μέχρι και ζώνη ασφαλείας, γιατί ποτέ...δεν ξέρεις.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για την τιμή του, ξεκινάει στα... μόλις 5,25 εκατομμύρια δολάρια για όποιον θέλει να το αποκτήσει και να απολαμβάνει ένα ταξίδι όπως ακριβώς το θέλει.