
Τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα δημιούργησαν και φέτος η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή.
Η βασιλόπιτα… γίγας έχει περισσότερα από 20.000 κομμάτια και 200 φλουριά που αντιστοιχούν σε δώρα.
Η μεγάλη εκδήλωση έγινε στην πλατεία Δημαρχείου – στάση Μετρό “Περιστέρι”.
Η βασιλόπιτα, που ξεπερνάει τα 240 τετραγωνικά μέτρα και τους 3,5 τόνους βάρος, δημιουργήθηκε από 30 και πλέον βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς).

Η πίτα θα κοπεί και θα διανεμηθεί στις 6.00 το απόγευμα στους πολίτες που θα παρευρεθούν.

Αναλυτικά τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία της Βασιλόπιτας: 1.200 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 600 kg Μαργαρίνη λευκή, 470 kg Ζάχαρη, 440 kg γιαούρτι, 160 kg άχνη, 60 kg /μπέικιν Πάουντερ, 470 αυγά, 750 πορτοκάλια, 40 kg ηλιέλαιο, 60 kg κονιάκ, 1,5 κουτί βανίλια.