O Λευτέρης Γεωργόπουλος («The Clumsies») και Μανώλης Λυκιαρδόπουλος («Odori») έχουν ήδη δώσει το στίγμα τους στην πόλη, δημιουργώντας χώρους που έχουν αυτό το κάτι.
Το βραβευμένο Clumsies έδωσε καινούργιο αέρα στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, ενώ το Odori μάς έμαθε να τρώμε πίτσες συνοδεία εξαιρετικών κοκτέιλ. Τώρα οι δυο νέοι επιχειρηματίες σε συνεργασία με τον Θάνο Τσουνάκα και τον Γιώργο Γιγή αποφάσισαν να κατακτήσουν και το Παγκράτι, όπου πρόσφατα εγκαινίασαν ένα πρότυπο all day restaurant, που ειδικεύεται στο τζιν.
Το όνομα αυτού «Frater & Soror» -στα λατινικά σημαίνει αδερφός και αδερφή, αλλά η επωνυμία του μαγαζιού είναι μια συντομογραφία της φράσης «Fraternity και Sorority», που παραπέμπει στις αμερικανικές αδελφότητες- κι ο υπότιτλος «Fine Gin Fancy Food». Το σύνθημα άλλωστε εδώ είναι «Τhere is Always Time For Fine Gin & Fancy Food» και θα το δείτε στην πόρτα μπαίνοντας, πράγμα που δηλώνει ξεκάθαρα τις προτιμήσεις του μαγαζιού, που χαρακτηρίζεται ως τζιντονερία.
«Το τζιν αποκτάει ξανά και πάλι την αίγλη του, δεν είναι μόνο το ποτό των τρελών και των αλκοολικών, όπως έλεγαν πολλοί, κι επειδή εμείς το αγαπάμε αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα μέρος όπου μπορείς να πιεις το καλύτερο», μου λέει ο Γιώργος.
Θα το βρείτε στην Πλατεία Προσκόπων, που αγαπούσε ο Μανώλης Χατζιδάκις, σε έναν χώρο industrial με λιτή διακόσμηση που συνδυάζει την αστική αισθητική της παλιάς Αθήνας με μοντέρνα στοιχεία, όπου κυριαρχεί το ξύλο και το μπετόν, ενώ επιβλητική είναι και η μαρμάρινη μπάρα. Ξεκινάει από τις 10.00 το πρωί για καφέ και μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι σερβίρεται brunch (τις Κυριακές μέχρι τις 18.00). Στη συνέχεια τα ηνία αναλαμβάνει ο ο χρυσοσκουφάτος σεφ Δημοσθένης Μπαλόπουλος, που ετοιμάζει comfort πιάτα, παντρεύοντας δημιουργικά το street food με την υψηλή γαστρονομία, εμπνευσμένος κατά βάση από την αμερικάνικη κουζίνα.
Δοκιμάστε κεφτεδάκια από σπάλα αρνιού με φασολάκια και σάλτσα ανθόγαλου, ένα εξαιρετικό Flatbread με μοσχαρίσιο κιμά, cherry tomatoes, green sauce και burrata, παϊδάκια από ιβηρικό χοιρίδιο με κόκκινο miso και φουντούκια, πανσέτα μαύρου χοίρου με καρότα, λάχανο και μαύρη τρούφα, beef tartare από κιλότο ελληνικής μοσχίδας με καπνισμένο λάχανο και σος από αυγολέμονο, τα ιδιαίτερα Pancake F&S με nuggets κοτόπουλο, μαϊντανό και καπνιστή slaw, ενώ αν πεινάτε πολύ καλή επιλογή είναι η σπαλομπριζόλα από ελληνική μοσχίδα, που συνοδεύεται με πατάτες τσακιστές με κρέμα πορτσίνι και flatbread.
Αν πάλι προτιμάτε τα θαλασσινά, θα βρείτε ψάρι ημέρας με crudo με ντρέσινγ πιπεριάς, φρούτα εποχής και λαρδί, ή μία ακόμα παραλλαγή με πράσο, χόρτα και σάλτσα αχλάδι.
Κρατήστε χώρο για επιδόρπιο και δοκιμάστε την τετρίνα σοκολάτας, με manjari, καμένη μαρέγκα και φιστίκια, ή μια τάρτα λεμόνι με κρέμα νιβάτο, μαρέγκα με φιστίκι και λωτό με μάραθο.
Στην μπάρα τώρα ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος δημιουργεί εκρηκτικούς συνδυασμούς - φυσικά στην cocktail list το τζιν βασιλεύει- παραλλαγές του εμβληματικού gin n tonic, χωρίς να λείπουν τα highballs, οι φυσαλίδες, τα spritz και τα βιοδυναμικά κρασιά με εκλεκτές ετικέτες. Το τζιν σερβίρεται πάντα σε παγωμένα ποτήρια, κατευθείαν από το ψυγείο, με κρύα αναψυκτικά και πάγους σε block, όπως δηλαδή πρέπει.