Οργισμένο πλήθος στα δικαστήρια

Λίγο πριν από τις 12:00 η Ρούλα Πισπιρίγκου βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας που έχει αναλάβει την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα. Εκεί θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για το αν σκότωσε με κεταμίνη ή όχι την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων με κουκούλα στο κεφάλι, μάσκα, χειροπέδες. Κατά τη μεταγωγή της είχε συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι της και άκουγε τις ύβρεις του πλήθους, που της φώναζε: «δολοφόνισσα», «βρωμιάρα», «που…να», «ψόφα», «έχεις σκοτώσει και τα άλλα παιδιά; Γιατί;».

Η γυναίκα που στις 29 Ιανουαρίου είδε την τρίτη κόρη της να καταλήγει στα χέρια των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, οι οποίοι αγωνιωδώς πάλευαν να κρατήσουν το παιδί στην ζωή, προσέρχεται σε απολογία αρνούμενη ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Δύο μήνες μετά τον θάνατο της 9χρονης και ενώ είχε κηδέψει τα άλλα δύο κοριτσάκια της, η 33χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Δύο μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και οι ειδικοί επιστήμονες που τους συνέδραμαν καθοριστικά στην κρίσιμη έρευνα τους, εξέταζαν εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια τόσο για το χρονικό της πορείας του παιδιού, όσο και για την συμπεριφορά της μητέρας.

Απέναντι σε αυτήν την κατηγορία, σήμερα η μητέρα της Τζωρτζίνας συνοδευόμενη από τους συνηγόρους της Κωνσταντίνο Ζάρδα, που διορίστηκε από την Ανακρίτρια και Όθωνα Παπαδόπουλο που κλήθηκε από την πλευρά της κατηγορουμένης, θα αντιτάξει τους ισχυρισμούς της.