Το γλυκό που αγγίζει τα 25.000 δολάρια

Ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Αλλά το χέρι πρέπει να μπει βαθειά στην τσέπη.

Τα ακριβότερα σνακ του κόσμου κοστίζουν πράγματι μια ολόκληρη περιουσία και βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και το Τορόντο, ενώ απευθύνονται σε πελάτες με φουσκωμένα πορτοφόλια.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

To ντόνατς των 1.000 δολαρίων 

 

 

Η πιο γλυκιά απόλαυση σερβίρεται σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης, "The Brooklyn".   Πρόκειται για ντόνατς από βρώσιμα φύλλα χρυσού, μους σοκλάτας και είανι ποτισμένα στην κυριολεξία με ζελέ σαμπάνιας.

 

Σοκολατένιο cupcake αξίας 900 δολαρίων

 

 

Το συγκεκριμένο cupcake ήταν μια παραγγελία που έκανε ένας άντρας γι ατην αγαπημένη του σύζυγο. Το ζαχαροπλαστείο "Le Dolci" που βρίσκεται στο Τορόντο επιμελήθηκε το συγκεκριμένο γλυκό το οποίο περιείχε σοκολάτα, γεύση καφέ, βρώσιμα φύλλα χρυσού, ενώ ήταν πασπαλισμένη η επιφάνεια με χαβιάρι, σαμπάνια και κονιάκ 21 ετών Courvoisier.

 

Το μπέιγκελ των 1.000 δολαρίων 

 

 

Αποτελείται από κρέμα τυριού με λευκή τρούφα και λίγα φύλλα βρώσιμου χρυσού. Ο σεφ Frank Tujague συμπεριέλαβε το πιο ακριβό μπέιγκελ της Νέας Υόρκης στο μενού του ξενοδοχείου The Westin New York στην περίφημη Times Square.

 

Παγωμένη σοκολάτα 25.000 δολαρίων

 

 

Το εστιατόριο Serendipity 3 της Νέας Υόρκης προσφέρει το ακριβότερο επιδόρπιο που γνωρίζουμε. Το «Frozen Haute Chocolate» κοστίζει 25.000 δολάρια και φτιάχνεται από 28 εξωτικά είδη κακάο, 14 από τα οποία είναι από τα πιο σπάνια στον κόσμο και περιέχει την πιο ακριβή τρούφα στον κόσμο (Madeline au Truffle). Επίσης, «στολίζεται» με 5 γραμμάρια βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων και τρώγεται με ένα κουτάλι-κόσμημα αξίας 14.000 δολαρίων. Συνοδεύεται ακόμη από ένα διαμαντένιο μπρασελέ… το οποίο μπορεί να βρει κανείς στον πάτο του μπολ, αφού απολαύσει το γλυκό του. 

 

Η ομελέτα των 1.000 δολαρίων

 

 

Το Le Parker Meridien της Νέας Υόρκης και το Parker Palm Springs προσφέρουν στους εκλεκτούς πελάτες τους την πιο ακριβή ομελέτα στον κόσμο. Λέγεται «Zillion Dollar Frittata» και στοιχίζει 1.000 δολάρια. Φτιάχνεται από έξι αυγά, αστακό και χαβιάρι Sevruga.

 

Το μαρτίνι των 10.000 δολαρίων

 

 

Το μαρτίνι που αντί για ελιά έχει ένα διαμάντι βρίσκεται στο ξενοδοχείο Algonquin Hotel της Νέας Υόρκης και στοιχίζει 10.000 δολάρια. Για να το πιείτε φροντίστε να έχετε κάνει την παραγγελία σας 72 ώρες νωρίτερα.

 

Το burger των 5.000 δολαρίων

 

 

Ο σεφ Hubert Keller δημιούργησε το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο, το οποίο στοιχίζει 5.000 δολάρια. Φτιάχνεται από βόειο κρέας Wagyu, τρούφα και φουά γκρα και σερβίρεται μέσα σε ψωμάκι μπριός. Περιλαμβάνει ακόμη καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητά μανιτάρια και φυσικά, συνοδεύεται από τσιπς.