1946 - 1991: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Freddie Mercury!
Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της ροκ σκηνής, θα συμπλήρωνε σήμερα τα 71 του χρόνια!

Ο Φαρόκ Μπουλσάρα όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Βρετανούς τραγουδιστές και μουσικούς. Έγινε διάσημος σε όλον τον πλανήτη λόγω του συγκροτήματος του, τους Queen.

freddy_lifeis

Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 και αν ζούσε θα έκλεινε τα 71 του χρόνια! Η καταγωγή του είναι από την Ζανζιβάρη, ένα αφρικανικό νησί κοντά στην Τανζανία και οι ρίζες των γονιών του είναι από την Ινδία!

Τον Ιανουάριο του 1964 ξέσπασε επανάσταση κατά του σουλτάνου της Ζανζιβάρης, αναγκάζοντας τον 17χρονο τότε Φρέντι να εγκαταλείψει το νησί μαζί με τους γονείς του και να εγκατασταθεί μόνιμα στο Λονδίνο, την πόλη που έμελλε να τον αναδείξει σε όλο τον κόσμο!

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ QUEEN

mercury1_lifeis

Αν και ο Φρέντυ πριν ακόμα ιδρύσει τους Queen, ήταν μέλος σε πολλά συγκροτήματα, το 1970 ιδρύει το θρυλικό συγκρότημα! Αλλάζει το επίθετό του σε Μercury,που στα αγγλικά σημαίνει Ερμής, χάρη στον αγαπημένο του θεό από την αρχαία Ελλάδα! Η φωνή του Freddy θεωρείται μια από τις ωραίοτερες φωνές στον κόσμο και δεν μπορεί κανείς να τον μπερδέψει με κανέναν. Ο frontman των Queen κερδίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο το Βρετανικό κοινό.

ΒΟΗΕΜΙΑΝ RHAPSODY

 

Ένα από τα τραγούδια των Queen, που μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, είναι το Bohemian Rhapsody το οποίο παντρεύει την όπερα με το ροκ. Λόγω της πρωτοτυπίας του τραγουδιού, παρέμεινε για περίπου εννέα εβδομάδες  στο Νο1 στα charts της Μεγάλης Βρετανίας το 1975 αλλά συνέχισε να κατακτά υψηλές θέσεις μέχρι το  1991. Ανακηρύχθηκε ως το τραγούδι της χιλιετίας!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ

Ο Φρέντι Μερκιουρι είχε δηλώσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του, αν και για πολλά χρόνια υπήρξε ζευγάρι με την Mary Austin. Η σχέση τους έληξε αλλά διατήρησαν μια στενή φιλία. Αργότερα η Austin έγινε η κύρια κληρονόμος της περιουσίας του.

austin_lifeis

Ο άνθρωπος που τον συντρόφευσε από το 1985 μέχρι το 1991 ήταν ο Jim Hutton που του έμεινε πιστός μέχρι την τελευταία του μέρα. Φήμες της εποχής ήθελαν τον Φρέντυ να διατηρεί σχέση με τον διάσημο χορευτή, Νουρέγιεφ!

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ

 

Το 1991 το συγκρότημα βγάζει ένα τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο Innuendo. Το διαχρονικό τραγούδι The show must go on, φανερώνει ότι ο Φρέντυ Μέρκιουρι γνωρίζει  ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, συγκεκριμένα στις 23 Νοεμβρίου του 1991, ο τραγουδιστής ανακοινώνει στον τύπο που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Λονδίνο, ότι πάσχει από AIDS. Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, θα πεθάνει μέσα στο σπίτι του.

mercury_kideia_lifeis

Tην ημέρα της κηδείας του, ο βρετανικός λαός και οι φαν της ροκ μουσικής βυθίστηκαν στο πένθος, ο Φρέντυ όμως κέρδισε αυτό που πάντα έλεγε ότι "όταν πεθάνω, δεν θα είμαι ένας απλός ροκ σταρ, θα είμαι θρύλος!"

Δείτε επίσης: 40 χρόνια χωρίς τον Βασιλία της Ροκ, Elvis Presley

 

Celebrities: