ζαφειροποθλοσ1_λιφεισ
Τι στοιχεία έχουν οι αρχές για τον δολοφόνο του άτυχου δικηγόρου

Συνάντηση με τον εγκέφαλο της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φέρεται να είχε ο ένας από τους 2 δράστες. Αυτό το ενδεχόμενο της συνάντησης με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας, ερευνούν με μεγάλη προσοχή οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο ένας εκ των 2 δράστων, βγήκε από το κτίριο και όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πολύ πιθανόν να συναντήθηκε με τον ηθικό αυτουργό εκβιασμού ή εκφοβισμού του δικηγόρου, προκειμένου να τον ενημερώσει πλήρως για τα γεγονότα που συνέβαιναν εκείνη την ώρα στο εσωτερικό του γραφείου του άτυχου δικηγόρου και ενδεχομένως να προετοιμαστεί για το τι θα πράξουν μετά. 

ζαφειροποθλοσ_λιφεισ

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, υπήρξαν 3 – 4 μετακινήσεις, των δραστών, του θύματος και του συνεργάτη του.

Όπως φέρεται να κατέθεσε ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος, το τελευταίο κρίσιμο 5λεπτο, ενώ είχε πάει στο δικό του γραφείο για να απαντήσει σε μια τηλεφωνική κλήση, τον ακολούθησε ένας από τους δράστες και τον καθήλωσε με την απειλή όπλου στη θέση του, ενώ ο άλλος βρισκόταν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

zafeiropoulos2_λιφεισ

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, ο δεύτερος δράστης εξέφρασε τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους. Αυτός είναι και ο δολοφόνος του ποινικολόγου, την περιγραφή του οποίου έχουν στην κατοχή τους οι αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Η βολίδα από το όπλο που σκότωσε τον άτυχο δικηγόρο, είναι μικρού διαμετρήματος, και ενδεχομένως να προέρχεται από πιστόλι Τοκάρεφ των 7.65 χιλιοστών, με τους δράστες κατόπιν της επιθέσεως, να μαζεύουν τον κάλυκα. 

Πηγή: Athensmagazine.gr