Το χρονικό του φονικό

Ιούνιος 2012. Ο νικητής του ριάλιτι του Ant1, Mission, Στέφανος Κοκολογιάννης, βρίσκεται εμπλεκόμενος σε ένα διπλό φονικό στο χωριό Προφήτης Ηλίας του Ηρακλείου Κρήτης, με θύματα τον Πρίαμο Ξυδάκη και τον Μανώλη Σταυρουλάκη.

Αρχικά ο Στέφανος Κοκολογιάννης είχε μείνει 1,5 χρόνο στη φυλακή και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 14 χρόνια κάθειρξη, σχεδόν έξι χρόνια μετά την τραγική υπόθεση.

Το χρονικό του φονικού

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το θύμα, Πρίαμος Ξυδάκης, μετά από μια τηλεφωνική αψιμαχία που είχε με τον 53χρονο κρεοπώλη Γιώργο Κοκολογιάννη, πήγε στο κρεοπωλείο με έναν λοστό στα χέρια. Ο 53χρονος καθόταν στο γραφείο του καταστήματος ενώ μέσα στο κρεοπωλείο ήταν και οι δύο γιοι του.

Ακολούθησε έντονη λογομαχία ανάμεσα στον 53χρονο και τον Πρίαμο Ξυδάκη και τότε ο κρεοπώλης πήγε στο αυτοκίνητό του για να πάρει μια καραμπίνα. Στο μεταξύ, ο ένας γιος του 53χρονου έβγαλε ένα πιστόλι που είχε μαζί του και το προέταξε προς τον Πρίαμο Ξυδάκη. Ο Πρίαμος αντέδρασε και ακολούθησε πάλη κατα τη διάρκεια της οποίας το δάκτυλο κάποιου εκ των δύο πάτησε τη σκανδάλη και το πιστόλι άρχισε να πυροβολεί συνεχώς.

Κατά τη διάρκεια της πάλης επλήγησαν στο σώμα τόσο ο 53χρονος όσο και ο γιος του. Ο 53χρονος, ωστόσο, που είχε πάρει ήδη την καραμπίνα από το αυτοκίνητό του, ταυτόχρονα με τον τραυματισμό του έριξε μια βολή, τα σκάγια της οποίας πέτυχαν στην καρδιά τον Πρίαμο Ξυδάκη και τραυμάτισαν θανάσιμα τον Μανώλη Σταυρουλάκη που καθόταν σε διπλανό καφενείο. (Πηγή protothema.gr)

Tότε στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν και τα 2 αδέλφια του κρεοπώλη, Στέφανος και Σπύρος. Ο Στέφανος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 14 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο τρίτος αδελφός, Σπύρος Κοκολογιάννης, είχε κριθεί αθώος.