Γιώργος Λιάγκας: Διαγράφεται από την ΕΣΗΕΑ
Τι συνέβη;

Στην προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ θα υποβληθεί ο Γιώργος Λιάγκας με ψήφους 4 έναντι 1, ύστερα από την σχετική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Η μειοψηφία, δε, πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 1 έτους

“Ήταν ένα ατυχές συμβάν, ένα λάθος μας χωρίς κανένα δόλο και χωρίς καμία στοχοποίηση και πρόθεση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του ΣΚΑΪ, Γιώργος Λιάγκας προσθέτοντας: “Ζητήσαμε, μετά το γεγονός αυτό, πολλές φορές συγγνώμη ειλικρινή και ουσιαστική και πραγματικά με θλίβει το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες της εκπομπής, ότι μια ατυχέστατη δική μας τηλεοπτική στιγμή, θα μπορούσε να πάρει αυτές τις μέχρι ενός σημείου δικαιολογημένης έστω και ακραία υπερβολικές διαστάσεις”.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα από την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ:

Ο εγκαλούμενος συν. Γιώργος Λιάγκας, υπεύθυνος της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» στον Τ/Σ Σκάϊ, στις 07.11.19, παρουσίασε στη διάρκεια της εκπομπής αυτής, θέμα σχετιζόμενο με ιδιότυπη σεξουαλική παρενόχληση στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θύμα φοιτήτρια. Δυστυχώς, κατά τρόπο προκλητικά ανεύθυνο, άφησε να εξελιχθεί η παρουσίαση του θέματος όχι μόνο χωρίς την επιβαλλόμενη διακριτικότητα προς την παθούσα, αλλά με απαράδεκτους σχολιασμούς, ειρωνείες και γέλωτες από τους συμμετέχοντες στην εκπομπή, ευτέλισε κάθε έννοια αξιοπρέπειας.