Τροχαίο Παντελίδη: "Δεν οδηγούσε ο Παντελής"
Η μαρτυρία του ιατροδικαστή που σοκάρει!

Με την κατάθεση του ιατροδικαστή, Αντώνη Θεοδωρίδη, εκ μέρους της οικογένειας του τραγουδιστή αλλά και του πατέρα της Φρόσω Κυριάκου συνεχίστηκε η συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για το τροχαίο με θύμα τον Παντελή Παντελίδη.

Το περιεχόμενο των καταθέσεων των δύο μαρτύρων ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο. Ο μάρτυρας της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη κατέθεσε στο δικαστήριο ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ ήταν η Φρόσω Κυριάκου.

«Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1.000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Ευφροσύνη Κυριάκου, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμα της στο βραχιόνιο οστό που εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει» ανέφερε ο ιατροδικαστής, προσθέτοντας πως η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταθέσει ο τραγουδιστής δε θα του επέτρεπε να οδηγήσει το τζιπ.

«Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης, θα καταλάβω από χιλιόμετρα ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο και αν το βάλει, θα πέσει μετά από δέκα μέτρα» ισχυρίστηκε ο μάρτυρας.

Ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε πως το μόνο ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ανήκε στον τραγουδιστή, ενώ δεν βρέθηκε κανένα ίχνος dna της Φρόσως Κυριάκου στην ίδια θέση. «Δεν μπορεί να μην υπάρξει αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη» .

Ο ιατροδικαστής δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από όλες τις πλευρές, εμμένοντας στη θέση του, παρά το γεγονός -όπως του επισημάνθηκε- πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει «κλείσει» το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, βάζοντας τη δικογραφία στο αρχείο και καταλήγοντας ότι ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός.

«Όποιος καθόταν στη δεξιά πλευρά θα έπρεπε να είναι είτε νεκρός ή να έχει τις βλάβες της κυρίας που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Θα έπρεπε να είχε τραυματιστεί η αριστερή της πλευρά από το βάρος του Παντελίδη που έπεσε πάνω της» επέμενε ο μάρτυρας.

«Δεν οδηγούσε η κόρη μου»

Από την πλευρά της Φρόσως Κυριάκου, στο δικαστήριο κατέθεσε ο πατέρας της ο οποίος ανέφερε ότι η κόρη του δεν οδηγούσε το πολυτελές τζιπ.

«Στη διαδρομή έλεγαν κουβέντες και πειράγματα. Δεν θυμάται να αναπτύχθηκε ταχύτητα. Κοιτούσε κινητό της την ώρα της σύγκρουσης. Ο Παντελίδης ανέπτυξε ταχύτητα κάποια στιγμή, ίσως πειράζοντας τη Μίνα όταν του είπε να μη τρέχει…» περιέγραψε ο πατέρας της νεαρής γυναίκας.

Ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου ανέφερε στο δικαστήριο πως πλέον η κατάσταση της υγείας της κόρης του έχει αποκατασταθεί.

«Νοσηλεύθηκε 6 νύχτες και σήμερα έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό αλλά έχει ψυχολογικά τραύματα. Δεν εργάζεται και μένει μαζί μας. Δούλεψε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον για λίγο διάστημα περισσότερο για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα» τόνισε ο μάρτυρας.

Ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου είπε επίσης πως ο τραγουδιστής όπως του περιέγραψε η κόρη του δεν τρέκλιζε πριν μπει στο αυτοκίνητο.

«Τους χαιρέτισαν στην πόρτα. Περπατούσε κανονικά όπως ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ούτε τρέκλιζε ούτε τίποτα. Η κόρη μου μου είπε ότι έπινε γενικά. Δεν είχε νιώσει ανασφάλεια ποτέ για να μπει στο αυτοκίνητο» τόνισε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας είπε αν είχε αντιληφθεί κατάσταση μέθης;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή όχι. Το βράδυ ήρθαν από το ανακριτικό και την ξύπνησαν να της πουν ότι υπήρχε μία καταγγελία ότι οδηγούσε και ευθυνόταν για το θάνατο του Παντελίδη. Κατέρρευσε ψυχολογικά όταν το άκουσε.

Πρόεδρος: Εσάς σας είπε για αλκοόλ;

Μάρτυρας: Η ίδια είχε πιει ένα – δύο ποτήρια, μου είπε. Ο θανών είχε καταναλώσει. Δεν θα έμπαινε όμως σε αυτοκίνητο που ο οδηγός ήταν χάλια. Δεν της έδειξε κάποια ένδειξη ότι ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του, τους επόμενους μήνες.