Γνωρίστε καλύτερα τον Γάλλο ομόλογο του Τσίπρα

Μόλις 39 χρονών ο  Macron έχει καταφέρει να είναι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας! Ποιος είναι ο νεαρός πολιτικός; Ας ρίξουμε μια ματιά στις σημαντικές στιγμές και πληροφοριες για τη ζωή του από τη γέννησή του μέχρι σήμερα. 

Για να πάμε στην αρχή

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1977 από γονείς γιατρούς. Ήταν πάντα ένα παιδί που προτιμούσε την παρέα των ενηλίκων από αυτή των παιδιών της ηλικίας του. Πάντα κουβαλούσε μαζί του πολλά βιβλία και του άρεσε να συνδυαλέγεται με τους καθηγητές του, οι οποίοι με τη σειρά τους τον αντιμετώπιζαν ως ίσο. 

Είχε και καλλιτεχνικές ανησυχίες αφού έγινε ένας βραβευμένος πιανίστας, ενώ συμμετείχε και σε θεατρική ομάδα.

Πολυτάλαντος και μορφωμένος μιας και έχει πάρει και Master στη Φιλοσοφία. 

To 2014, o τότε κάτοχος του τωρινού του αξιώματος, Ολάντ, τον έκανε έναν από τους νεότερους Υπουργούς Οικονομικών της χώρας, που πήρε την απόφαση να διεκδικήση τη θέση του Προέδρου της Γαλλίας. 

Για την απόφασή του αυτή έχει κάνει και αυτή τη σχετική δήλωση: ''Έχω δει την κενότητα του πολιτικού μας συστήματος εκ των έσω. Απορρίπτω αυτό το σύστημα''. 

Ανεξάρτητος κομματικά, κατέβηκε στις εκλογές με το πολιτικό κίνημα  "En Marche", ελληνιστί ''Εν κινήσει''. Ο ίδιος έχει επίσης πει  πως δεν ανήκει ούτε στην Αριστερά ούτε στη Δεξιά, και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η Γαλλία. 

Στα προσωπικά του τώρα που μοιάζουν με γαλλική αισθηματική ταινία. Ο Πρόεδρος είναι παντρεμένος με την Brigitte Marie-Claude Trogneux, η οποία του ρίχνει χρονάκια. 64 ετών είναι η πρώτη κυρία της Γαλλίας, αλλά δεν είναι η διαφορά ηλικίας μόνο που κάνει το ρομάντζο τους ιδιαίτερο. Ο τρόπος που γνωρίστηκαν είναι τουλάχιστον κινηματογραφικός. Η σύζυγός του ήταν δασκάλα στο σχολείο του.

Γνωρίστηκαν όταν εκείνος ήταν 15 και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος και αμοιβαίος.

Η ίδια τότε ήταν παντρεμένη με τον πρώτο της σύζυγο με τον οποίο έχουν αποκτήσει και τρία παιδιά, έναν γιο τον Σεμπαστιέν και δυο κόρες την Λοραίν και την Τιφάν. Τα παιδιά της της έχουν χαρίσει και εφτά εγγόνια! 

Φυσικό και επόμενο οι γονείς του Μακρόν, τότε, δεν ενέκριναν τη σχέση αυτή. Όμως το αποτέλεσμα έδειξε ότι για εκείνον δεν ήταν απλά ένας εφηβικός ενθουσιασμός, και για εκείνη δεν ήταν απλά ένα ξελόγιασμα. 

Εκείνη είναι πάντα δίπλα του να τον στηρίζει. Βοηθάει μάλιστα και στην επιμέλεια των ομιλιών του, ως φιλόλογος που είναι. 

Σε όλες τους τις κοινες εμφανίσεις κρατούνται πάντα από το χέρι και μοιάζουν ακόμα ερωτευμένοι και πολλύ ευτυχισμένοι μαζί. 

 

 

Celebrities: