Ακόμα ένα ντοκιμαντέρ θα έχει για κεντρικό του θέμα το τραγικό συμβάν της 31ης Αυγούστου 1997, της ημέρας που κάτω από τη γέφυρα Pont d’ Alma στο Παρίσι η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόνι αλ Φαγιέντ βρήκαν τραγικό θάνατο στο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν.
Μάλιστα, στο εν λόγω ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το BBC και έχει τίτλο «Νταϊάνα, επτά μέρες» οι δυο γιοι της πριγκίπισσας Ουίλιαμ και Χάρι συγκλονίζουν με την περιγραφή τους για το πώς έμαθαν ότι η μητέρα τους έχασε τη ζωή της.
«Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για έναν γονιό είναι να πει στα παιδιά του ότι ο άλλος (γονιός) έχει πεθάνει. Πως το αντιμετωπίζεις αυτό, δεν ξέρω. Ήταν όμως εκεί για εμάς, ήταν ο ένας από τους δυο που μας είχε απομείνει και προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε και να εξασφαλίσει πως είμαστε προστατευμένοι και μας φροντίζουν. Αλλά, ξέρετε, περνούσε και ο ίδιος από την ίδια διαδικασία πένθους» είπε ο Χάρι αναφερόμενος στον πατέρα του και συνέχισε: «Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για να συμφιλιωθείς ήταν το γεγονός πως οι άνθρωποι που την καταδίωξαν πριν και μέσα στο τούνελ, ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που τη φωτογράφιζαν όταν πέθαινε στο πίσω κάθισμα. Μας το έχουν πει πολλές φορές και σε εμένα και στον Γουίλιαμ. Είχε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι αλλά ήταν ζωντανή. Και αυτό οι άνθρωποι, αυτοί που προκάλεσαν το τροχαίο, αντί να τη βοηθήσουν, τη φωτογράφιζαν ενώ πέθαινε. Και αυτές οι φωτογραφίες έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία».
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο και ο Ουίλιαμ, ο οποίος αποκάλυψε το πώς ένοιωσε όταν του ανακοινώθηκε: «ζαλισμένος, πολύ μπερδεμένος. Θυμάμαι ότι ένιωθα τελείως μουδιασμένος. Και αναρωτιόμουν συνέχεια «γιατί σε μένα, τι έκανα;».
Μεταξύ άλλων, ο πρίγκιπας Harry συγκλόνισε μιλώντας για τις συνθήκες θανάτου της Diana: «Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για να συμφιλιωθείς ήταν το γεγονός πως οι άνθρωποι που την καταδίωξαν πριν και μέσα στο τούνελ, ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που τη φωτογράφιζαν όταν πέθαινε στο πίσω κάθισμα. Μας το έχουν πει πολλές φορές και σε εμένα και στον Γουίλιαμ. Είχε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι αλλά ήταν ζωντανή. Και αυτό οι άνθρωποι, αυτοί που προκάλεσαν το τροχαίο, αντί να τη βοηθήσουν, τη φωτογράφιζαν ενώ πέθαινε. Και αυτές οι φωτογραφίες έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία».