Η απόφαση του δικαστηρίου για το μοντέλο με την κοκαϊνη
Η "βόμβα" από το κινεζικό δικαστήριο

Για τη 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου από τη Μυτιλήνη φαίνεται πως έληξε άδοξα το όνειρο για το χώρο του μόντελινγκ.

Το μοντέλο που κατηγορείται για διακίνηση κοκαϊνης στην Κίνα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μέχρι και ισόβια.

Ο δικηγόρος της δίνει πολύ σκληρή μάχη, αλλά οι ποινές στην Κίνα για υποθέσεις σχετικά με ναρκωτικά είναι πολύ αυστηρές.

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΣΟΚ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόφαση – κόλαφος κινεζικού δικαστηρίου για παρόμοια υπόθεση όπως αυτή της 19χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου. Το δικαστήριο είχε κηρύξει την ενοχή μιας κοπέλας που …εντελώς τυχαία είχε την ίδια «διαδρομή» με την 19 χρονη ελληνίδα. Της βρήκαν σχεδόν 3 κιλά κοκαΐνης τον Νοέμβριο του 2016. Έναν χρόνο δηλαδή πριν συλλάβουν την Μελισσαροπούλου.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου 2016, η κοπέλα έφθασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από τη Βραζιλία μέσω Αιθιοπίας. Δεν της επετράπη η είσοδος. Οι δύο βαλίτσες της ελέγχθηκαν εξονυχιστικά. Οι τελωνειακοί βρήκαν κοκαΐνη μέσα σε ειδική κρύπτη σε κάθε της βαλίτσα. Η κοπέλα είχε επίσης 660 δολάρια και δύο κινητά τηλέφωνα μαζί της.

Παραδέχτηκε ότι πήρε τις δύο βαλίτσες στο Χονγκ Κονγκ για λογαριασμό του φίλου της! Τους είπε δε, ότι τα χρήματα της τα έδωσαν για έξοδα ταξιδίου! Η αξία της κοκαΐνης ξεπερνούσε τα 7 εκατομμύρια δολάρια!

Η 30χρονη Βενεζουελανή που πιάστηκε πέρσι όπως η Μελισσαροπούλου είχε ένα γιο και μια κόρη. Ήταν καταστηματάρχης (μαγαζί με ρούχα) και έβγαζε περί των 120.000 μπολιβάρ τον μήνα. Το δικαστήριο την καταδίκασε για εμπορία και για τα 3 κιλά κοκας με 25 χρόνια φυλάκισης.

Αυτό έλεγε ο νόμος. Ευτυχώς όμως για καλή της τύχη η ποινή μειώθηκε, γιατί το δικαστήριο έδειξε καλή πίστη σε ότι ανεφερε σχετικά με το διεθνές κύκλωμα κοκαΙνης.

Ίσως είναι το κύκλωμα που πιστεύεται ότι σε αυτό μπλέχτηκε και η 19χρονη Ειρήνη. Όχι ότι αφέθηκε ελέυθερη! Απλά η ποινή μειώθηκε σε 17 χρόνια και 6 μήνες…