Jonathan Thompson: O υπασπιστής του Βασιλιά Καρόλου
Έγινε το θέμα συζήτησης στην τελετή στέψης

Ενώ ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ ήταν το κεντρικό πρόσωπο κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι θαυμαστές δεν μπορούσαν να πάρουν τα μάτια τους από ένα μέλος του βασιλικού επιτελείου: τον Ταγματάρχη Jonathan Thompson.

Ο 39χρονος ιππασπιστής του βασιλιά κέρδισε μεγάλη προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν εντοπίστηκε ανάμεσα στο κοινό στην εκκλησία στο Αββαείο του Γουέστμινστερ το περασμένο Σάββατο. Ο Thompson εθεάθη να στέκεται δίπλα στον νέο μονάρχη και τη σύζυγό του στη στέψη, τη στιγμή που οι θεατές «λιποθυμούσαν» εξαιτίας της όμορφης εμφάνισής του.

Ο γοητευτικός αξιωματικός, ο οποίος ανήκει στο 5ο Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας, ήταν κάποτε ο πιο υψηλόβαθμος σωματοφύλακας της Βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά τώρα υπηρετεί τον βασιλιά Κάρολο και τον βλέπουμε στο πλευρό του μετά τον θάνατο της. Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια, όταν ο τότε πρίγκιπας Κάρολος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, ο Jonathan ή όπως τον φωνάζουν οι δικοί του άνθρωπου, Johnny, ήταν εκείνος που και πάλι μαγνήτισε τα βλέμματα.

Τόσο στην τελετή στέψης όσο και κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2021, ο υπασπιστής του Βασιλιά φορούσε το παραδοσιακό ένδυμα των Σκοτσέζων,το κιλτ, φτιαγμένο από μάλλινο καρό ύφασμα που φτάνει μέχρι το γόνατο.

Αυτές δεν είναι οι μοναδικές φορές που τον έχουμε δει. Οι αρμοδιότητες τουJonathan Tompson συμπεριλαμβάνουν την καθημερινή βοήθεια του βασιλιά, από το να στέκεται στο πλευρό του σε δημόσιες εκδηλώσεις μέχρι να γνωρίζει και να διατηρεί στο ακέραιο το πρόγραμμά του.

Ο φωτογραφικός φακός τον έχει εντοπίσει, λοιπόν, αρκετές φορές στο παρελθόν, όπως τη στιγμή μετά την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, όταν απομάκρυνε διακριτικά έναν δίσκο με στυλό που γέμιζε το γραφείο του βασιλιά, όταν εκείνος έπρεπε να υπογράψει τη διακήρυξη που τον ονόμαζε νέο μονάρχη. Τον είδαμε επίσης να χαιρετά τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο και όταν υποδέχθηκε την τότε πρωθυπουργό Λιζ Τρας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον Οκτώβριο του 2022, ενώ εθεάθη να στέκεται πίσω από τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle στις εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβιλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο ίδιος πριν ενταχθεί στον Στρατό απέκτησε το πτυχίο του στα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Aberystwyth το 2004. Όσο πάντως κι αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με σχόλια για τον ίδιο και την εντυπωσιακή εμφάνισή του, εκείνος φαίνεται να υπηρετεί πιστά τον ρόλο του, ενώ δεν πτοείται από τις «σειρήνες» του Twitter που φωνάζουν πως τον θέλουν. Είναι παντρεμένος από το 2010 με την Caroline, η οποία εργάζεται στον χώρο του marketing και μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιο τεσσάρων ετών.