Όλα όσα δεν γνωρίζετε

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πέρα από τις εξαιρετικές του κανότητες στη μαγειρική διακρίνεται κι από πηγαίο χιούμορ.

Ο σεφ γεννήθηκε την ίδια ημερομηνία με την πτώση του τείχους του Βερολίνου… αλλά 7 χρόνια νωρίτερα…!

Έτσι τουλάχιστον γράφει στο βιογραφικό του, φανερώνοντας πως είναι ένας ιδαίτερος άνθρωπος με ξεχωριστή προσωπικότητα.

 

λεωνίδας κουτσόπουλος

 

Ο Λεωνίδας κατέκτησε τον χώρο της κουζίνας ακολουθώντας τις παρορμήσεις του και το ένστικτό του. Και μάλλον του βγήκε σε καλό, όπως έδειξε η πορεία ζωή του μέχρι και σήμερα.

Δεν τελείωσε ποτέ τη σχολή μαγειρικής, στην οποία γράφτηκε μετά το Λύκειο, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να μπει στην κουζίνα του Semiramis και από εκεί, με ένα τολμηρό άλμα, να βρεθεί στο Λονδίνο για να «σπουδάσει» στο πανεπιστήμιο ενός κορυφαίου εστιατορίου, με «δάσκαλο» τον πιο χαρισματικό αλλά και πιο ιδιόρρυθμο σεφ, που θα μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο ενός πρωτάρη μάγειρα : τον Gordon Ramsey.

 

λεωνίδας κουτσόπουλος

 

Όταν γύρισε στην Ελλάδα ήταν πια ένας έμπειρος και γεμάτος αυτοπεποίθηση σεφ.

Η συνεργασία του με τον Jerom Seres έδωσε γρήγορα την πρώτη ανταμοιβή: μόλις μέσα σε διάστημα 6 μηνών, οι δυο τους πήραν το πρώτο τους αστέρι Michelin. Η είδηση βρήκε τον Λεωνίδα κάπου μεταξύ ενός φούρνου και ενός χασάπικου, όπου εργαζόταν παράλληλα και αμισθί, σπουδάζοντας στην πράξη τα μυστικά των πρώτων υλών.

Επόμενος σταθμός ένα θερμό καλοκαίρι στη Σαντορίνη, στο εστιατόριο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ, και μετά ένα ταξίδι στον παγωμένο βορρά: 2776 χιλιόμετρα Αθήνα – Κοπεγχάγη, μόνο για ένα δείπνο, μόνο για μια απάντηση: τι κάνει το Νόμα το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου; Την παίρνει, οδηγεί 2033 χιλιόμετρα νότια, στο Σαν Σεμπάστιαν στην Ισπανία και δουλεύει στο 3ο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το MUGARITZ.

 

λεωνίδας κουτσόπουλος

 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα η θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας είναι εδραιωμένη.

Ηγείται του ΑΛΕΡΙΑ, βραβεύεται από το Αθηνόραμα, στη ζωή του μπαίνει το MasterChef, όπου αναλαμβάνει Food and Beverage Producer. 6 μήνες ως σεφ στη Γερμανία, και η Ελλάδα τον κερδίζει ξανά. Θητεύει ως σεφ ή σύμβουλος σε διάφορα μαγαζιά.

Σήμερα, ο τολμηρός αυτός ταξιδευτής της γεύσης, είναι executive chef στο εστιατόριο Feedel Urban Gastronomy, που ανήκει στον όμιλο Momentum και που πρόσφατα πήρε το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα.