Με γάντια η βασίλισσα Ελισάβετ σε απονομή μεταλλείων
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Κι ενώ ο κοροναϊός εξαπλώνεται από χώρα σε χώρα, μέχρι και η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα και όχι άδικα.

Για πρώτη φορά λοιπόν κι ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση απονομής μεταλλίων, αποφάσισε να φορέσει γάντια.

Η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε χθες σε τελετή απονομής μεταλλίων στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, φορώντας γάντια, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε αυτή την τελετή το 1952, εν μέσω προειδοποιήσεων σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και τον θανατηφόρο κίνδυνο που διατρέχουν όσοι είναι πάνω από 80 ετών. 

 

 

Προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό - Επηρεάστηκε μέχρι και η βασίλισσα Ελισάβετ

Η απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ να καλύψει τα χέρια της με γάντια, ήρθε καθώς η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι το ποσοστό θνησιμότητας για τους μολυσμένους ανθρώπους είναι «σημαντικά αυξημένο» μεταξύ των ηλικιωμένων.

Η Αυτού Μεγαλειότητα φοράει συχνά γάντια όταν συναντά το κοινό σε εκδηλώσεις ή πάρτι στον κήπο, αλλά όχι σε τελετές απονομής μεταλλείων. Και χθες, ήταν η πρώτη φορά που το έκανε. Τα μεγάλα λευκά γάντια της βασίλισσας έδειχναν πολύ μεγαλύτερα από αυτά που φορά συνήθως όταν συναντά το κοινό σε επίσημες δεσμεύσεις. 

 

 

Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, που βρίσκονται σε επίσημη βασιλική περιοδεία στην Ιρλανδία, δεν φόρεσαν χθες γάντια κατά την άφιξή τους και χαιρέτισαν τους παραβρισκόμενους. Πάντως, σύμφωνα με αξιωματούχο του παλατιού, το βασιλικό ζευγάρι, μπορεί να μην έχει κόψει τις χειραψίες, ωστόσο λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά του εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού.