Το προξενιό της Ιουλίας
Δείτε το τρέιλερ

Ελληνική επαρχία, τέλη του ’50. Καμπάνες, ετοιμασίες, προικιά, λουλούδια, στολισμοί, παραδοσιακή κουλούρα, ντύσιμο νύφης. Γάμος. Αντί για γέλια, δάκρυα. Αντί για χαρές, πρόσωπα παγωμένα, βλέμματα καθηλωτικά. Αντί για τραγούδια, κραυγή.

Ένα προξενιό είναι η αφορμή της δυνατής ιστορίας της νέας δραματικής σειράς του Alpha: «Το προξενιό της Ιουλίας».

Το trailer κινείται στον χώρο και στον χρόνο που συνέβησαν όλα, αποπνέοντας έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Η πρώτη αγάπη, το πέρασμα από την παιδικότητα στην ενηλικίωση μιας γυναίκας. Μια λιτανεία ζωής που ακροβατεί ανάμεσα σε παιδικές μνήμες και στην πραγματικότητα της «φυλακής» ενός γάμου επιβεβλημένου. Ένα πουλί ακίνητο, σύμβολο της ψυχής που δένεται υποχρεωτικά, ενώ θέλει να πετάξει.

Τοπίο αφαιρετικό, ήχος υποβλητικός. Το παραδοσιακό γαμήλιο τραγούδι υπογραμμίζει την ιστορία και την εξιστορεί με σπαραγμό, με θρήνο. Σαν γαμήλιο μοιρολόι.

Το trailer έγραψε, σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Έφη Γούση που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η νέα δραματική σειρά εποχής είναι μια ωδή στην ελληνική παράδοση. Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες που τότε, δέσμιες της μοίρας τους, δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους. Ο έρωτας πάντα καταδικασμένος σε μια κοινωνία που οι ηθικοί νόμοι έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Μια ιστορία βγαλμένη από τα τέλη του ’50 που διατηρεί στοιχεία κοινωνικής επικαιρότητας.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας», εκδόσεις Ψυχογιός.

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός, σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primavisione.

Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ πρωταγωνιστών: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Ηλίας Βαλάσης.

Και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.

Συντελεστές trailer
Σενάριο – Σκηνοθεσία - Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Έφη Γούση
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη
Παραγωγή: Μίνα Ντρέκη, Marni Films
Ακούγεται το παραδοσιακό τραγούδι "Μαν' αργυρό κλωντήρι" σε διασκευή και ερμηνεία των: Λιάκου Ευγενία, Ποζατζίδου Ελένη & Τσέρνου Ρούλα