Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ εξηγεί το νόημα της αγάπης
Σε ένα σπάνιο σημείωμα

Ένα άκρως επίκαιρο, ενόψει… Αγίου Βαλεντίνου, ιδιόχειρο σημείωμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ που μιλάει για την αγάπη και το νόημά της, εντοπίστηκε στα αζήτητα ενός παλαιοπωλείου και πλέον αναζητά αγοραστή. Το σημείωμα, που χρονολογείται στα μέσα στης δεκαετίας του 1960, τίθεται προς πώληση από την εταιρεία Monents in Time. Αν και η εκτιμώμενη τιμή του, περίπου 38.000 ευρώ, μοιάζει κάπως… τσουχτερή, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Γκάρι Ζίμετ, αντικατοπτρίζει τη σπανιότητα ενός χειρόγραφου σημειώματος του διάσημου ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Είναι εξαιρετικά σπάνιο και εμπεριέχει τη φιλοσοφία της ζωής του Κινγκ. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό».

Σύμφωνα με τον Ζίμετ, ο Κινγκ έγραψε το σημείωμα όταν κάποιος του ζήτησε τη γνώμη του σχετικά με το νόημα της ζωής.

Το σημείωμα γράφει: «Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη του σύμπαντος. Είναι το καρδιοχτύπι του ηθικού κόσμου. Όποιος αγαπάει συμμετέχει στην ύπαρξη του Θεού». Ο Ζίμετ λέει ότι, μετά από 40 χρόνια πείρας, κατάλαβε ότι το σημείωμα ήταν αυθεντικό από την πρώτη στιγμή που το είδε. Ωστόσο, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του συγκρίνοντάς το με άλλα δείγματα γραφής του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

 

 

Το CNNi πάντως δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αυθεντικότητα του ιδιόχειρου. Η εταιρεία Moments in Time αγόρασε το σημείωμα από έναν έμπορο αναμνηστικών στην Αγγλία, ο οποίος προφανώς δεν είχε ιδέα της αξίας του σημειώματος, λέει ο Ζίμετ. Αν και το σημείωμα του Κινγκ δεν αποτελεί ένα συμβατικό δώρο ενόψει Αγίου Βαλεντίνου, ο Ζίμετ προσδοκά ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί να εκτιμήσει το μήνυμα και την αξία του.