Πρίγκιπας William: Στο χειρουργείο
Τί συνέβη;

Το πρωί της Τετάρτης ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφθηκε το νοσοκομείο Royal Marsden στο Τσέλσι, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά δύο πρωτοποριακές επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής.

 

 

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ρομποτικής χειρουργικής για ασθενείς με καρκίνο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και μάλιστα είχε συμβολική σημασία για τον Δούκα του Κέιμπριτζ, αφού η μητέρα του, η αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, το είχε επισκεφθεί στην πρώτη της «σόλο» εμφάνιση ως μέλος της βασιλικής οικογένειας το 1982.

 

 

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν δίστασε να φορέσει την χειρουργική ρόμπα και την ιατρική μάσκα προκειμένου να σταθεί στο πλευρό του επικεφαλής καθηγητού Βιν Παλέρι και να παρακολουθήσει δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Στην πρώτη αφαιρέθηκε όγκος από τη γλώσσα 67χρονης γυναίκας από το Ντέβον, ενώ η δεύτερη επέμβαση έγινε σε 63χρονο άνδρα με καρκίνο στον οισοφάγο.

Το Royal Marsden θεωρείται το μεγαλύτερο κέντρο για την θεραπεία του καρκίνου στην Ευρώπη και δέχεται περισσότερους από 50.000 ασθενείς ετησίως, είτε μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), είτε ως ιδιώτες.