Η 27χρονη που αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του Mega

H Δανάη Μπάρκα ήταν μόλις 6 ετών όταν πήγε για πρώτη φορά σε δραματική σχολή μαζί με τη μητέρα της. Πριν από περίπου δύο δεκαετίες. Η Βίκυ Σταυροπούλου παρακολουθούσε τα μαθήματά της και η μικρή Δανάη κρατούσε σημειώσεις στο μυαλό της που δεν πήγαν χαμένες. Τις αξιοποίησε μερικά χρόνια αργότερα όταν η ίδια άρχισε να φοιτά σε δραματική σχολή, ακολουθώντας το μεγάλο της όνειρο.

 

 

Είναι ένα κορίτσι που ξέρει τι θέλει από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Αν την ακούσεις να μιλάει, μπερδεύεσαι: νομίζεις ότι έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο πολλά χρόνια μεγαλύτερο. Όμως, η Δανάη είναι μόλις 27ετών. 

Γεννήθηκe στο Περιστέρι και μεγάλωσε εκεί με την οικογένειά της. Λίγα χρόνια μετά τη γέννησή της, οι γονείς της αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Έκτοτε, μεγάλωσε με τη μαμά της και την οικογένειά της, τους παππούδες της. Κοντά της είχε πάντα και τους φίλους της μαμάς, ήταν κι εκείνοι κομμάτι της οικογένειάς της. Η μαμά της είναι ένας άνθρωπος πολύ δοτικός και καλός, είχε πάντα στη ζωή της, σταθερά, συγκεκριμένους ανθρώπους: είναι σαν να την έχουν μεγαλώσει όλοι μαζί, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή της. "Πολλές φορές, βλέπω την παρέα της μαμάς μου και είναι σαν να ναι «οι τρεις μου μαμάδες, οι τρεις μου μπαμπάδες» γιατί είναι έξι άτομα μαζί από το Λύκειο. Απ’όταν γεννήθηκα τούς θυμάμαι όλους σε όλες μου τις φάσεις. Ο καθένας συνέβαλε με τον τρόπο του στην ανατροφή μου", έχει πει χαρακτηριστικά.

 

 

Μια έντονη ανάμνηση από τα παιδικά της χρόνια ήταν η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος στην Πέμπτη δημοτικού, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήθελε να χάσει τους φίλους της.

Εχει πάρει όλα τα θετικά και τα αρνητικά της μαμάς μου, συνεπώς έχει πάρει και το πόσο «δένεται» με τους ανθρώπους.

Η συμβουλή που της έχει δώσει η μητέρα της είναι να λέω ό,τι θέλει με ευγενικό τρόπο.

Συνειδητοποίησε πολύ νωρίς τι ήθελε να γίνει γιατί η μητέρα της πήγε στη δραματική όταν η Δανάη ήταν σχεδόν έξι ετών. Οπότε πήγαινε κι εκείνη μαζί της στη σχολή. Ήταν σαν δεύτερο σχολείο της και τη βοήθησε να καταλάβει από νωρίς ότι η τέχνη μπορεί να σε βοηθήσει στο να μάθεις να αγαπάς πιο έντονα, να συγχωρείς, να απολαμβάνεις τη ζωή, να αφήνεις τη φαντασία σου ανεξέλεγκτη. Η τέχνη είναι κάτι που μόνο καλό μπορεί να σού κάνει, μόνο ορίζοντες σού ανοίγει και μπορεί να κατευνάσει τις αρνητικές πλευρές της ψυχής σου.

Η αλλαγή στη ζωή της, στα πρώτα χρόνια της καριέρας της μητέρας της, ήταν τεράστια. Εν μία νυκτί την έμαθε όλη η Ελλάδα. Πήγαινε τετάρτη δημοτικού, όταν έγινε το «Είσαι το ταίρι μου», και ήταν πολύ μεγάλη η αλλαγή στη ζωή τους. Παρόλα αυτά, επειδή ακριβώς η επιτυχία ήρθε νωρίς, έφυγε ο μεγάλος ενθουσιασμός και ήρθε η απομυθοποίηση.

 

 

"Στην αρχή, από τη μία, χαιρόμουν πάρα πολύ που η μητέρα μου ήταν πλέον αναγνωρίσιμη, από την άλλη, δεν μπορούσαμε να βγούμε από το σπίτι και από ένα σημείο και μετά εκνευριζόμουν γιατί όπου πηγαίναμε, δεν έβλεπα την μαμά μου όπως την έβλεπα δύο χρόνια πριν", έχει πει χαρακτηριστικά η Δανάη.

"Ξαφνικά έτρεχαν πάνω της, της μίλαγαν, την φίλαγαν, ούρλιαζαν, γέλαγαν, οπότε δεν ήταν κάτι πολύ φυσιολογικό για μένα. Όμως, πιστεύω, ότι αυτό συνέβαλε πάρα πολύ στο να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Όλα προσπαθούσε να μου τα κρατήσει σε ένα φυσικό, υγιές περιβάλλον."

Η συμβουλή που της έχει δώσει η μητέρα της Βίκυ Σταυροπούλου είναι να λέει ό,τι θέλει με ευγενικό τρόπο. 

 

 

Μολις τελείωσε το σχολείο πήγε κατευθείαν σε δραματική σχολή του Γιώργου Αρμένη.

Το 2012, στο πρώτο έτος της σχολής, έπαιξε πρώτη φορά στο θέατρο με σκηνοθέτη τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, και ήταν μια τρομερή εμπειρία. Εκεί συνειδητοποίησε ότι αυτό θέλει να κάνει, αφήνοντας πίσω της τις όποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετώπισε.

Έπειτα έκανε με τη Λίνα Ζαρκαδούλα, την Γιουλίκα Σκαφιδά και την Μαρία Κωνσταντάκη το «Έπεσε νέκρα» στο θέατρο Αποθήκη. Ύστερα ήρθε η «Νίκη» του Σταμάτη Φασουλή, μετά έκανε περιοδεία με Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη στη Λυσιστράτη, και την Ουρανία.

Η Δανάη Μπάρκα είναι ένας άνθρωπος που έχει πολλή αγάπη να δώσει στους γύρω της και της αρέσει η ειλικρίνεια. 

"Έχω νιώσει την αντίδραση των γύρω μου λόγω του ότι κάνω το ίδιο επάγγελμα με τη μαμά μου. Κάποιοι το θεωρούν πάρα πολύ κακό. Έχω φάει πολλή ταμπέλα και έχω υπάρξει πολύ «μαύρο πρόβατο» για κάποιο λόγο. Δεν αγχώνομαι γιατί ξέρω ότι εκεί έξω υπάρχουν και λογικοί και φυσιολογικοί άνθρωποι που δεν γεννήθηκαν για να κρίνουν. Η αλήθεια είναι ότι είμαι χαρούμενη γιατί στο θέατρο, αν και υπάρχω δύο χρόνια επαγγελματικά, έχουν έρθει δεκάδες άνθρωποι που με έχουν πλησιάσει και μού έχουν πει «Μπράβο που το κάνεις». Nιώθω ότι ο κόπος μου, η αγάπη μου και η προσπάθειά μου γι’αυτό το αντικείμενο, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθεί."

 

Ομορφιά για μένα είναι το μυαλό. Η αγάπη. Το χιούμορ. Η πίστη στα όνειρά μας. Οι φίλοι μας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που έχουν ανασφάλεια εξαιτίας άλλων, εξαιτίας της κοινωνίας και των ταμπελών.

Θα προτιμούσα να είμαι η τετραπλάσια από τον πιο βαρύ άνθρωπο του κόσμου, να έχω τον χαρακτήρα που έχω και να είμαι απλά ευτυχισμένη. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην ομορφιά, δεν σημαίνει ότι ένας αδύνατος άνθρωπος είναι πιο όμορφος από έναν πιο γεμάτο. Μπορώ να σου φέρω παραδείγματα πολλών ανθρώπων που είναι πιο αδύνατοι και μόνο ντρεπόμαστε για τη γέννησή τους. Δεν θα καταπίεζα τις ανάγκες μου, τις αστείες λιγούρες μου, την επιθυμία μου να δοκιμάζω πράγματα για τίποτα. Το ότι βρίσκομαι τώρα σε φάση διατροφής το κάνω για την υγεία μου και το «μετά» μου.

Όταν έχει ελεύθερο χρόνο παίρνει το αμάξι και φεύγει. Μπορεί να πάει στη Μάνη, ή στη Θεσσαλονίκη να δω τις φίλες της. 

Αν κάνει οικογένεια, την ονειρεύεταιελεύθερη. Αυτό που θέλω να μάθει στους ανθρώπους που θα φέρει στη ζωή είναι να είναι ανεξάρτητοι.

"Θέλω να έχουν πίσω τους μια μητέρα και έναν πατέρα που θα τους υποστηρίζουν ακόμα και στα πιο τρελά πράγματα. Να μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, όποια κι αν είναι αυτά, και να νιώθουν ότι έχουν ανθρώπους που τους δίνουν ουσιαστική αγάπη.

Η αγάπη είναι πολύ παρεξηγημένο πράγμα στις μέρες μας. Για κάποιους ακούγεται ρομαντικό και γραφικό. Αν, όμως, κάτσει κάποιος και το σκεφτεί, η αγάπη είναι πιο σημαντική και από την υγεία. Γιατί ακόμα κι αν περνάς ένα πρόβλημα υγείας, οι γύρω σου μπορούν να σε τραβήξουν από το λαιμό και με την καλή ψυχολογία να ξεπεράσεις ό,τι είναι να ξεπεραστεί. Η αγάπη δεν είναι κάτι απλό, όσο ακούγεται. Είναι αυτό που μπορεί να μην επιτρέψει στους ανθρώπους που πεθαίνουν, να πεθαίνουν."

 

 

Για πρώτη φορά, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 10.00 το πρωί, η Δανάη Μπάρκα θα υποδεχθεί τους τηλεθεατές στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και θα δοκιμαστεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Η νεαρή θα περπατήσει στα «μονοπάτια» της παρουσίασης μιας πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής, και αυτό αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τους υπευθύνους του Mega.

 

 

Από τη μια το γεγονός πως η Δανάη Μπάρκα δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στην παρουσίαση εκπομπής και από την άλλη ότι «ξεφεύγει» από τα μέχρι τώρα εμφανισιακά κλισέ δεδομένα των πρωινάδικων, θα περίμενε κανείς πως οι ιθύνοντες του Mega θα «αγχώνονταν».

«Έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μας, είναι ένα φρέσκο πρόσωπο και αληθινό. Το Πάμε Δανάη είναι μία πολύ ωραία προσπάθεια και διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα και σίγουρα θα έχει την αποδοχή του κόσμου» αναφέρουν πηγές  και τονίζουν πως θα στηρίξουν τόσο τη νέα αυτή εκπομπή όσο και την ίδια τη Δανάη Μπάρκα.

Στο πλευρό της Δανάης Μπάρκα θα βρίσκονται ο Άρης Καβατζίκης, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, η Σίσσυ Καλλίνη και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος.Στην κουζίνα θα είναι ο Απόστολος Ρουβάς.

Τη δημιουργική επιμέλεια της εκπομπής έχει αναλάβει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μίνως Θεοχάρης ενώ την αρχισυνταξία η Αγγελική Κωνσταντοπούλου.

Το ποδαρικό του Νίκου Μουτσινά

Καθημερινά, στο πλατό του «Πάμε Δανάη» θα φιλοξενούνται καλεσμένοι με τους οποίους η παρουσιάστρια θα συζητάει σε φιλικό τόνο. Πρόσωπα της επικαιρότητας τα οποία έχουν να «πουν» πράγματα θα βρεθούν στον «αέρα» του Mega με πρώτο τον Νίκο Μουτσινά.

Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ, ο οποίος κάθε μεσημέρι, λέει «Καλό μεσημεράκι» στους τηλεθεατές θα βρεθεί απέναντι από τη Δανάη Μπάρκα και θα είναι ο πρώτος από τον οποίο θα πάρει συνέντευξη.

Μέσα στην εβδομάδα όμως, και με πιθανότερη μέρα την Τρίτη, απέναντι από την Δανάη Μπάρκα θα βρεθεί άλλο ένα πολυσυζητημένο όνομα της εγχώριας showbiz. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη του οποίου το όνομα ακούστηκε έντονα τις τελευταίες μέρες λόγω μιας ανάρτησης-απάντησης του στα social media μέσω της οποίας εννοήθηκε ότι προέτρεψε τον πρωθυπουργό να λειτουργούν τα θέατρα με 60% πληρότητα και εκείνος κατέληξε στην απόφαση, ενώ οι ειδικοί είχαν εισηγηθεί κάτι διαφορετικό.