Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 58χρονου δολοφόνου
Αιχμές από το Νίκο Λουκόπουλο

Δεν πρόλαβαν να περάσουν όυτε 24 ώρεςαπό τις αγριότητες που είδε όλη η Ελλάδα στα δικαστήρια της Ευελπίδων όταν εκεί πήγε για να απολογηθεί ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης.

Ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 32χρονης εφοριακού το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου έγινε επίσης «κόκκινο πανί» για την οικογένεια του θύματος. Προπηλακίστηκε την ώρα που αποχωρούσε από τα δικαστήρια.

Η επίθεση αυτή αλλά και τα όσα ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ήταν οι δυο βασικοί λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση από την υπεράσπιση του 58χρονου.

Η απολογία

Ο Νίκος Λουκόπουλος αναφέρει στη δήλωση παραίτησης πως από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι ανέλαβε την υπόθεση «καταδείξω τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις» και όχι «να δικαιολογήσω μια ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά».

Διαμόρφωσε, αναφέρει, την υπερασπιστική γραμμή στο πλαίσιο της αναγνώρισης τυχόν ελαφρυντικών. Ωστόσο, κατηγορεί τον πελάτη του ότι «επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή».

Είναι δικαίωμά του, αναφέρει. Αλλά και προσωπικό του δικαίωμα «να επιλέξω να μην εκπροσωπώ πλέον τον κατηγορούμενο, εφόσον διαπιστώνω ότι υπάρχει διάσταση στην υπερασπιστική τακτική». Και αυτή η διάσταση εκφράζεται με το περιεχόμενο της απολογίας του.