Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία να απολογηθεί στις 16 Νοεμβρίου
Για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Τρεις εβδομάδες προθεσμία ζήτησε και πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου από την 35η τακτική ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε τις κατηγορίες πως η κατηγορούμενη χτυπήθηκε από αστυνομικούς για να ομολογήσει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκκου επιμένει ότι είναι αθώα τόσο για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας όσο και για εκείνον της Τζωρτζίνας. Ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης μητέρας από την Πάτρα, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται στις 16 Νοεμβρίου, όταν ορίστηκε η απολογία, να ζητήσει και νέα προθεσμία. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ήδη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχει παραπεμφθεί σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», τον Ιανουάριο του 2022.

Η 33χρονη κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 9χρονη με τη χορήγηση κεταμίνης μέσα στο νοσοκομείο. Ακόμη με το ίδιο βούλευμα η κατηγορούμενη παραπέμπεται να δικαστεί και για απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας. Οι δικαστές έκριναν πως η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού έγινε και πάλι πιθανότατα με τη χορήγηση κεταμίνης. Δηλαδή, αυτό που δέχονται οι δικαστές είναι ότι η κατηγορουμένη και την πρώτη φορά προσπάθησε να σκοτώσει την κόρη της όχι με ασφυκτικό θάνατο αλλά με κεταμίνη, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα αξιολογώντας τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό τους αναφέρουν πως ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή. Κατά τους δικαστές η 33χρονη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των αφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο.

Σε ό,τι αφορά στο θάνατο της 9χρονης στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, αποφαίνονται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με το βούλευμα, η 33χρονη χορήγησε τη θανατηφόρα ουσία στην κόρη της στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ ήταν μόνη της στο δωμάτιο μαζί της.

Τώρα, σε ό,τι αφορά στο κίνητρο της 33χρονης, οι δικαστές κάνουν λόγο για εμμονή της με τον Μάνο Δασκαλάκη καθώς όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Επιπλέον, αποδίδουν τις πράξεις της στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί κατά την ανάκριση.