Ζητά για ηθική βλάβη 170.000 ευρώ

Ο δικηγόρος Θανάσης Καρατσιώλης μίλησε για την υπόθεση του με την Φαίη Σκορδά στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Επιτέλους Σαββατοκύριακο».

«Η τελευταία έκκληση της κυρίας Σκορδά είναι τρομακτική αν την προσέξετε. Αναφέρεται με τόσο απαξιωτικό τρόπο προς το πρόσωπό μου λες και είμαι κανένας ειδεχθής εγκληματίας, ή κανένας βιαστής η παιδεραστής και κάνει έκκληση στο τηλεοπτικό κοινό να μη με εμπιστεύεται εμένα ως δικηγόρο και να μην επισκέπτεται ποτέ εμένα και το γραφείο στο οποίο εργάζομαι. Είναι τρομερό αν το σκεφτείτε. Το όριο της δημοσιογραφικής κριτικής στην προκειμένη περίπτωση έχει ξεπεραστεί κατά πάρα πολύ.

 Το γίνονται προσωπικές επιθέσεις προς έναν άνθρωπο και ακόμα χειρότερα επιθέσεις προς την επαγγελματική του ιδιότητα με την οποία δεν υπάρχει καμία διασύνδεση στην πραγματικότητα αυτού που γράφτηκε με αυτό που κάνω εγώ επαγγελματικά, είναι εντελώς έκνομο και για αυτό και έκανα αυτή την αγωγή εναντίον της κυρίας Σκορδά» 

«Στο απόσπασμα που είναι 10-12 λεπτά ακούγονται τρομερά πράγματα. Δεν μπορείς να αποκαλείς έναν άνθρωπο βλάκα, μικρόνοο, καραγκιόζη, ότι δεν είχε καλή ανατροφή από τη μητέρα του και έγινε ό,τι έγινε. Είναι απίστευτα πράγματα. Κάποιοι άνθρωποι από την αλαζονεία της δημοσιότητας που έχουν ενδεχομένως ή των πάρα πολλών χρημάτων που λαμβάνουν εύκολα κάνοντας κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις, νομίζουν ότι μπορούν να εξαπολύουν μύδρους εναντίον αθώων ανθρώπων, απλών πολιτών όπως εγώ και να φέρονται με έναν τρόπο που δεν συνάδει με τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα» είπε ο Θανάσης Καρατσιώλης.

«Οι προθεσμίες που έχω από τη νομοθεσία είναι τα 5 χρόνια. Και οι έξι μήνες στους οποίους έκανα την αγωγή είναι λίγο. Επίσης πρέπει να συγκεντρώσω κάποια στοιχεία για να κάνω αυτή την αγωγή και κάποιες άλλες αγωγές που είναι στα σκαλιά και ετοιμάζονται, γιατί πρέπει να σας πω ότι η συγκεκριμένη αγωγή μόνο είναι 30 σελίδες. Για να γραφτεί, να είναι αναλυτική και εμπεριστατωμένη και με το γράμμα του νόμου, χρειάζεται κάποιος χρόνος. Επίσης, υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις.»