Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις κάποιες από τις δικές σου;

Θες ένα λαμπερό και υγιές δέρμα και ενώ έχεις χρησιμοποιήσει όλες τις κρέμες που κυκλοφορούν ακόμα δεν βλέπεις το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Ήρθε η ώρα να αλλάξεις κάποιες από τις κακές συνήθειες που κάνεις και τότε σίγουρα θα δεις τη διαφορά! 

Μεγάλο ρόλο στην υγεία του δέρματός μας παίζει η διατροφή!

Έχεις ακούσει τη φράση «Είμαστε ότι τρώμε!» και αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό, καθώς τροφές σε υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά δείχνουν να επιβαρρύνουν την υγεία της επιδερμίδας μας, ειδικά αν έχεις ένα ακνεϊκό δέρμα!

 

 

Το αλκοόλ βλάπτει σοβαρά, πέρα από την υγεία του οργανισμού μας, βλάπτει και το δέρμα μας.

Αφυδατώνει τον οργανισμό μας, επομένως και την επιδερμίδα μας και προκαλεί την γρήγορη γήρανση του δέρματός μας!

Να καταναλώνεις πολύ νερό μέσα στη μέρα σου. Το νερό διαλύει τις τοξίνες στον οργανισμό και είναι το μυστικό σου για ένα ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα!

 

 

Μην ξεχνάς ποτέ το ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείς!

Είναι βασικό να κάνεις το ελάχιστο για το δέρμα σου ακόμα και αν έχεις γυρίσει απο μια κουραστική μέρα και το μόνο που θες να κάνεις είναι να ξαπλώσει! Όσο κουρασμένη και να αισθάνεσαι αφιέρωσε 5 λεπτά για να ξεβαφτείς και να καθαρίσεις το  δέρμα σου, προκειμένου να απομακρύνεις όχι μόνο το μακιγιάζ αλλά και τους ρύπους και τη σκόνη που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα σου!

 

 

Μην φεύγεις ποτέ απο το σπίτι το πρωί χωρίς να εφαρμόσεις αντηλιακή στο πρόσωπο και τον λαιμό σου!

Μην σε ξεγελούν τα σύννεφα στον ουρανό! Ζεις στην Ελλάδα που τα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας είναι πολύ υψηλά, οπότε η χρήση της αντηλιακής μας κρέμας με υψηλό δείκτη είναι επιβεβλημένη!

Μ ‘ αυτόν τον τρόπο παρατείνεις την νεότητα σε πρόσωπο και λαιμό και αποφεύγεις τις ενοχλητικές πανάδες ή τα σημάδια από τον ήλιο! 

 

 

Μην το παρακάνεις με την απολέπιση! Είναι σωστό να κάνεις peeling στο δέρμα σου, γιατί έτσι απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος!

Όμως αυτό δεν πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση καθώς μαζί με τα νεκρά διώχνεις και τα υγιή κύτταρα της επιδερμίδας και το δέρμα σου εμφανίζει κοκκινίλες, ξηρότητα και ερεθισμούς! 

 

 

 Να προσέχεις για να έχεις! 

 

 

 

Σοφία Κόλλια