Έχει κατακλύσει τα social media

Μια νέα τεχνική για την περιποίηση της φυσικής μπούκλας και τον σχηματισμό της όσο πιο τέλεια γίνεται, προτείνεται τον τελευταίο καιρό από τους ειδικούς του χώρου, με την εφαρμογή της να έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλής, καθώς δεν είναι λίγες εκείνες που την αναδεικνύουν μέσω της κοινωνικής πλατφόρμας Tik Tok.

Η νέα αυτή μέθοδος, λοιπόν, ακούει στο όνομα hair plopping και δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από το τύλιγμα των μαλλιών πάνω όχι με την κλασική πετσέτα, όπως συνηθίζουν σχεδόν όλες, αλλά με ένα T-Shirt. Κι αυτό γιατί η πετσέτα απορροφά σε μεγάλο βαθμό την υγρασία από τα μαλλιά, την ώρα που για να δημιουργηθούν σωστά οι μπούκλες αυτό που χρειάζονται είναι ενυδάτωση και υγρασία.

Έτσι, το ύφασμα ενός παλιού T-Shirt διατηρεί την απαραίτητη υγρασία για τον σχηματισμό της μπούκλας, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει και το φριζάρισμα. Πρόκειται για μια τεχνική που μπορούν να εφαρμόσουν τόσο όσες έχουν φυσικές μπούκλες ή κυματιστά μαλλιά, όσο και εκείνες με φυσικά ίσια μαλλιά που θέλουν να δώσουν έναν κυματισμό στην τρίχα τους.

Για να εφαρμόσετε το hair plopping, λοιπόν, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Λούστε τα μαλλιά σας (κατά προτίμηση με ένα σαμπουάν ειδικό για μπούκλες).
  • Εφαρμόστε στα νωπά μαλλιά σας προϊόντα styling για μπούκλες, χτενίζοντας ελαφρώς ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα σε όλα τα σημεία τους.
  • Απλώστε το T-Shirt σας σε μία επίπεδη επιφάνεια και γυρίστε ανάποδα το κεφάλι σας, με τα μαλλιά σας να δείχνουν ακριβώς στο κέντρο της μπλούζας. Τυλίξτε προσεκτικά, δένοντας τα μανίκια στο ύψος του λαιμού σας. Αφήστε τα μέσα στο μπλουζάκι σας για περίπου 20 λεπτά και, τέλος, αφήστε τα ελεύθερα.
  • Για έξτρα διάρκεια και ελαστικότητα, μπορείτε να ψεκάσετε τα μαλλιά σας με λίγη λακ.