Φριζάρισμα στα μαλλιά λόγω βροχής
Πως θα το αποτρέψετε;

Ο καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν, ο Σεπτέμβριος ετοιμάζεται να έρθει και για να καλωσορίσει το φθινόπωρο ο καιρός αποφάσισε να στείλει βροχή. Πολλή βροχή, η οποία έρχεται χεράκι-χεράκι με αρκετή υγρασία που φροντίζει να κάνει τα μαλλιά να φριζάρουν.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Λύση πρώτη: αποδέχεστε το φριζάρισμα. Λύση δεύτερη: τα πιάνετε σε μία κοτσίδα. Ή λύση τρίτη: ακολουθείτε τα παρακάτω tips και το τιθασεύετε.

Ξεκινήστε το styling εφαρμόζοντας ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα, αφού δεν προστατεύει απλά τα μαλλιά από τη φθορά (που μπορεί να προκαλέσει ακόμα περισσότερο φριζάρισμα,) αλλά δημιουργεί και ένα φιλμ γύρω από την τρίχα που την προστατεύει και από την υγρασία.

Έπειτα απλώστε μία μικρή ποσότητα ενός προϊόντος για προστασία ενάντια στο φριζάρισμα ή ένα έλαιο στις άκρες των μαλλιών.

 

Ίσως μπείτε σε πειρασμό να χρησιμοποιήσετε κι άλλα προϊόντα styling, αλλά αυτό θα κάνει τα μαλλιά σας να φριζάρουν πιο εύκολα.

Τέλος, στεγνώστε τα εντελώς με το σεσουάρ και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν βγείτε από το σπίτι. Ακόμα και η ελάχιστη υγρασία στα μαλλιά σας θα τα κάνει να διπλασιαστούν σε όγκο.

Extra tip: αποφύγετε να πιάνετε τα μαλλιά σας. Τα χέρια μεταφέρουν ηλεκτρισμό, κάτι που θα τα κάνει να φριζάρουν.