Οδηγός φροντίδας για ξηρά μαλλιά
Πως θα δείχνουν πιο λαμπερά

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε τα ξηρά μαλλιά σας πάντα υγιή, ανεξάρτητα από το στυλ που θέλετε να υιοθετήσετε. Και όχι μόνο: αυτό το άρθρο θα σας κάνει να εκτιμήσετε τα μαλλιά που έχετε, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται.

Ο ήλιος, το ξηρό κλίμα, το κλιματιστικό, το σεσουάρ και το σίδερο ισιώματος, οι συχνές τεχνικές εργασίες (βαφή, ανταύγειες, περμανάντ), ακόμα και η κληρονομικότητα μπορεί να συμβάλλουν στην ξηρότητα των μαλλιών. Το καλό όμως είναι ότι μπορείτε να επαναφέρετε την υγρασία τους σε φυσιολογικά επίπεδα για να γίνουν και πάλι υγιή και λαμπερά.

Τα βήματα περιποίησης για ξηρά μαλλιά

H περιποίηση

Λουστείτε το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα με σαμπουάν που περιέχουν ενυδατικά συστατικά, όπως η πανθενόλη και τα ceramides. Μην παραλείπετε ποτέ το κοντίσιονερ που είναι απαραίτητο για τα ξηρά μαλλιά. Μια φορά την εβδομάδα προσθέστε μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης με μάσκα για ξηρά μαλλιά.

Το styling

Ελαχιστοποιήστε τη χρήση ζεστού αέρα. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε το πιστολάκι, τουλάχιστον απλώστε πριν μια κρέμα ή ορό με βάση τη σιλικόνη ώστε να δαμάσετε το φριζάρισμα και να τα προστατέψετε από το κάψιμο.

Ο μύθος

"Τα clarifying σαμπουάν (για βαθύ καθαρισμό από λιπαρότητα και ρύπους) κάνουν τα ξηρά μαλλιά ακόμα πιο στεγνά". Δεν είναι όμως έτσι. Στην πραγματικότητα η ξηρή τρίχα απορροφά περισσότερα θρεπτικά και καθαριστικά συστατικά επειδή είναι πιο πορώδης. Μπορείτε λοιπόν να τα χρησιμοποιείτε μία ή δύο φορές το μήνα, για λαμπερά μαλλιά.