Τη χρυσοπληρώνουμε στα κομμωτήρια, καθώς δεν είναι μόνο τα υλικά, αλλά και η τέχνη του hair colorist.
Κι όμως, είναι κάτι που μπορούμε άνετα να κάνουμε μόνες μας. Και τώρα με τα κομμωτήρια κλειστά, δεν έχουμε κι άλλη επιλογή δηλαδή.
Ένας κανόνας υπάρχει εδώ και είναι απαράβατος: ακολουθούμε πιστά και ευλαβικά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της βαφής.
Και η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο φανταζόμαστε, καθώς στο πίσω μέρος του κουτιού θα βρεις τα πάντα που χρειάζεσαι για τον τρόπο εφαρμογής του χρώματος, ακόμα και γραφήματα που δείχνουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα σύμφωνα με το χρώμα των μαλλιών σου.
Μερικά tips ακόμα που δεν λαθεύουν; Πριν τα βάψεις, μείνε χωρίς λούσιμο για τουλάχιστον 2 ημέρες, ώστε τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής να λειτουργήσουν ως ασπίδα απέναντι σε όποιους ερεθισμούς.
Και βέβαια αν είσαι αρχάρια, δεν περνάς μονομιάς σε όλο το κεφάλι. Κάνεις ένα τεστ σε μια μικρή τούφα πρώτα, καθώς κάθε λεπτό μετράει στο τελικό αποτέλεσμα της βαφής.
Αν θες τα μικρά μυστικά του επαγγελματία, δούλεψε τις τούφες όπως βλέπεις να κάνουν οι hair colorists. Εφαρμόζουμε τη βαφή μερικά εκατοστά μακριά από το τριχωτό της κεφαλής και μετά περνάμε στις άκρες.
Μόνο όταν ολοκληρώσουμε όλες τις τούφες επιστρέφουμε για τις ρίζες. Πάντα με το βουρτσάκι που περιλαμβάνεται στη συσκευασία...