Πως θα τα αντιμετωπίσεις;

Τα μαλλιά δοκιμάζονται κάτω από σκληρές συνθήκες την περίοδο του καλοκαιριού.

Δεν είναι μόνο το κολύμπι στην πισίνα και τα μπάνια στην θάλασσα που τα καταστρέφουν αλλά και ο ήλιος θεωρείται βλαβερός.

Άτονα μαλλιά

Αν έχεις μακριά, κυματιστά αλλά λίγο αδύναμα μαλλιά, το καλοκαίρι παρατηρείς μια μεγάλη αλλαγή καθώς δείχνουν σαν στάχυα. Για την ακρίβεια είναι ξερά στην αφή, επίπεδα στην όψη και διαρκώς τραχιά και εύθραυστα με κάθε βούρτσισμα. Αυτό οφείλεται φυσικά στη θερμότητα του περιβάλλοντος, αλλά πρωτίστως στο πρόχειρο ξέβγαλμα με σκέτο νερό μετά το κολύμπι στη θάλασσα.

● Η λύση: Χρησιμοποίησε ένα καλό ενυδατικό σαμπουάν κάθε φορά που κάνεις ντους και πρόσθεσε μια έξτρα ενυδάτωση με μια κρέμα μαλλιών ή ένα γαλάκτωμα leave-in για μετά τη θάλασσα. Όσο πιο πυκνά και μακριά είναι τα μαλλιά σου, τόσο πιο απαραίτητη γίνεται και η χρήση ενός προϊόντος που χαρίζει όγκο. Απλά ψέκασέ το στις ρίζες και στέγνωσε τα μαλλιά σου με κρύο αέρα.

 

 

Φριζαρισμένα μαλλιά

Ένα πρόβλημα που στο 99% των περιπτώσεων ταλαιπωρεί κάθε γυναίκα με σγουρά και σχετικώς κοντά μαλλιά: Σπασίματα, φριζάρισμα και ακανόνιστα φουσκώματα.

● Η λύση: Χρήση μαλακτικών και ενυδατικών προϊόντων φροντίδας των μαλλιών κατά το λούσιμο, που δίνουν στη ρίζα θρέψη και ενυδάτωση, καθώς αποτελεί τη βάση για λιγότερο φριζάρισμα των μαλλιών μετά την επαφή με τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας.

Μια άλλη πρακτική λύση είναι να αποφεύγεις το τρίψιμο των μαλλιών με πετσέτα μετά το λούσιμο. Προτίμησε να τα αφήνεις με την υγρασία τους και να στεγνώσουν φυσιολογικά. Τέλος, φρόντισε να προμηθευτείς ένα καλό serum κατά του φριζαρίσματος, το οποίο θα απλώσεις σε νωπά μαλλιά μετά το λούσιμο χωρίς να ξεβγάλεις.

Ξεθωριασμένο χρώμα

Ένας μεγάλος μπελάς τον οποίο δε βιώνουν κάθε καλοκαίρι μόνο οι ξανθές με βαμμένα μαλλιά, αλλά και οι μελαχρινές που έχουν την τάση να προσθέτουν έναν έξτρα σκούρο τόνο στα καστανά μαλλιά τους: Από τη μια το ξανθό μαλλί μεταμορφώνεται σε κιτρινοπράσινο και από την άλλη το μαύρο οδηγείται σε κάτι που θυμίζει ξεπλυμένο καφέ.

● Η λύση: Το μυστικό για μην ξεθωριάσουν τα μαλλιά σου από τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο είναι να βάψεις τα μαλλιά σου πριν φύγεις για διακοπές. Η βαφή λειτουργεί σαν make-up μαλλιών, γιατί δυναμώνει την τρίχα και την προστατεύει από τις φθορές.

 

 

Φρόντισε να χρησιμοποιείς αντηλιακά προϊόντα με φίλτρα UV, που προστατεύουν το χρώμα της βαφής, conditioner χωρίς ξέβγαλμα και ενυδατικές μάσκες που αποτελούν τους φύλακες άγγελους των μαλλιών όλο το καλοκαίρι.

Νοτισμένα μαλλιά

Σίγουρα, καμιά γυναίκα δεν μπορεί να αποφύγει το μόνιμο ιδρώτα που δημιουργεί η θερμότητα του περιβάλλοντος και ο οποίος ξεκινά από το τριχωτό της κεφαλής και επεκτείνεται σε όλο το μήκος των μαλλιών, σχεδόν όλο το 24ωρο.

● Η λύση: Χρησιμοποίησε σε ένα ξηρό σαμπουάν το οποίο θα χρησιμοποιείς για όσες μέρες διαρκούν οι διακοπές σου.