Ταλαιπωρημένα μαλλιά
Πως θα τα επαναφέρετε;

Η κατάσταση μπορεί να σωθεί με τρόπους απλούς, αποτελεσματικούς και ανέξοδους! 
Δεν είναι μόνο ένας ο λόγος που μπορεί να οδηγήσει τα μαλλιά μας στην φθορά, κάνοντάς τα να φαίνονται ταλαιπωρημένα ή ακόμα και κατεστρεμμένα.

Τα μαλλιά, τις περισσότερες φορές, αποκτούν αυτή την όψη σταδιακά: Είτε από την συνεχή έκθεσή τους σε συσκευές θερμότητας (πιστολάκι, πρέσα μαλλιών, ψαλίδι για μπούκλες), είτε από τις συχνή χρήση τεχνικών αλλαγής χρώματος μαλλιών (ντεκαπάζ)

Άκρες που σπάνε, ψαλίδα, φριζάρισμα, μαλλιά που δεν μακραίνουν ακόμα κι αν έχουν κουρευτεί λίγο είναι τα σημάδια που κρούουν το καμπανάκι κινδύνου και επιτάσσουν την προσοχή μας!

Tips για να σώσεις την κατάσταση:

Χρησιμοποίησε θεραπείες, λάδια και μάσκες για τα μαλλιά.

Έξτρα τιπ: Το τζελ αλόης, το λάδι καρύδας, το αβοκάντο και το ελαιόλαδο μπορούν να φανούν “σωτήρια”.

Όχι στο πολύ συχνό λούσιμο. Να λούζεσαι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου.

Συχνό χτένισμα, πρωί και βράδυ. Οι νεκρές τρίχες καλό θα ήταν να απομακρύνονται.

Τα μαλλιά δεν θα πρέπει να στεγνώνουν μόνο με τη βοήθεια σεσουάρ αλλά και φυσικά.

Όχι στην αλόγιστη χρήση συσκευών θερμότητας.

Το λαστιχάκι στα μαλλιά μπορεί να είναι βολικό αλλά το σπάσιμο της τρίχας είναι αναπόφευκτο ιδίως όταν η χρήση του είναι σε καθημερινή βάση.

Η πιο καλή λύση για ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι η μάσκα μαλλιών. “Δεν βλέπω καμία διαφορά” θα μου πεις. Το έχω ακούσει πολλές φορές.

Άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο. Ξέρουμε πως είναι σημαντικό να δίνουμε ενυδάτωση και θρέψη στα μαλλιά μας.

Mask vs Conditioner

Η διαφορά με το conditioner είναι πως η μάσκα έχει την δυνατότητα να ανοίξει τα λέπια της τρίχαςκαι να εισχωρήσει μέσα στην τρίχα για να την επαναφέρει. Το conditioner δεν έχει αυτήν την δυνατότητα. Δρα καθαρά επιφανειακά. Και όμως τις περισσότερες φορές εφαρμόζουμε την μάσκα με τον ίδιο τρόπο όπως ένα conditioner. Δηλαδή σε μαλλιά που είναι γεμάτο νερό, πασαλείβουμε την μάσκα στα γρήγορα, η μεγαλύτερη ποσότητα πέφτει στην μπανιέρα και ξεβγάζουμε αμέσως. Εάν την αφήσουμε και κανένα λεπτό θεωρούμε πως κάναμε και spa μαλλιών.

The Right Way

Όταν θέλουμε να κάνουμε μάσκα μαλλιών θα πρέπει μετά από το λούσιμο αντί για το conditioner, να ταμπονάρουμε πολύ καλά τα μαλλιά με μία πετσέτα. Θέλουμε τα μαλλιά να είναι νωπά
Έπειτα, απλώνουμε την μάσκα τούφα τούφα και την αφήνουμε να δράσει 10-15 λεπτά. Εάν σου φαίνονται πολλά τα 15 λεπτά, μπορείς να κάνεις ένα μικρο τρικ.

Μπες στο μπάνιο, λούσε τα μαλλιά σου και κάνε όλη την διαδικασία που είπαμε. Αφού τελειώσεις και έχεις την μάσκα στο κεφάλι, ξεκίνα την περιποίηση του σώματος. Έως που να τελειώσεις με σώμα, να βγεις, να σκουπιστείς να βάλεις body lotion, να βγάλεις κανένα πεταχτό φρύδι στον καθρέφτη… τσουπ πέρασαν τα 15 λεπτά. Μετά μπορείς να ξεβγάλεις την μάσκα σου ανάποδα στην μπανιέρα.

Εάν κάνεις μάσκα μία φορά την εβδομάδα θα βοηθούσε να έχεις μία σταθερή μέρα. Με την μέθοδο που ανέλυσα πιο πάνω, θα δεις σίγουρα αποτελέσματα

Τέλος, θέλω να σου πω, πως ένας μεγάλος παράγοντας για να αποκτήσεις όμορφα και λαμπερά μαλλιά, εκτός από την σωστή εφαρμογή της μάσκας, είναι το προϊόν. Είμαι πολύ υπέρ στο να επενδύσεις σε ένα επαγγελματικό προϊόν. Ξέρω ότι είναι πολύ πιο ακριβή από μια μάσκα του supermarket, αλλά θα σου κρατήσει περισσότερο και θα δεις αποτέλεσμα.