Τι μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα μαλλιά σας;
Πως θα το αντιμετωπίσετε

Η φροντίδα των μαλλιών σας μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με μεγάλη πρόκληση, ειδικά όταν δεν γνωρίζετε τον λόγο για τον οποίο τα μαλλιά δεν φαίνονται τόσο υγιή όσο θέλετε. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ξέρετε και τι να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε. Αν, λοιπόν, τα μαλλιά σας είναι ξηρά, αφυδατωμένα ή απλώς κατεστραμμένα οι συμβουλές που ακολουθούν σίγουρα θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Πρώτα απ’ όλα, λοιπόν, πρέπει να μάθετε τους λόγους για τους οποίους τα μαλλιά σας φαίνονται κατεστραμμένα.

Χημικά

Η βλάβη που προκαλούν οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιείτε είναι ο πιο προφανής λόγος. Οι βαφές και το ντεκαπάζ είναι οι πιο κοινοί λόγοι που τα μαλλιά σας δείχνουν κατεστραμμένα, με το ντεκαπάζ να προκαλεί την μεγαλύτερη ζημιά. Επίσης, και η περμανάντ μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτήν την κατηγορία.

Νερό

Όσο έκπληξη κι αν προκαλεί στις περισσότερες το νερό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα μαλλιά σας, με την ποιότητά του και τον χρόνο έκθεσης σε αυτό να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Όταν μιλάμε για την ποιότητα του νερού αναφερόμαστε κυρίως στο σκληρό νερό, το οποίο έχει υψηλότερο pH και μεγαλύτερη συγκέντρωση μετάλλων, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πολύ επιζήμιο για την υγεία των μαλλιών σας.

Για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας στην προκειμένη περίπτωση μπορείτε να τα ξεπλύνετε με ξύδι. Αραιώστε λίγο ξύδι σε νερό και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ όξινο, καθώς με αυτόν τρόπο μπορεί, επίσης, να βλάψετε τα μαλλιά σας. Η παρατεταμένη έκθεση στο νερό μπορεί επίσης να είναι επιβλαβής για τα μαλλιά σας. Αποφύγετε, λοιπόν, το μεγάλο σε διάρκεια ντους με πολύ ζεστό νερό.

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Σε αυτήν την κατηγορία κυρίως συμπεριλαμβάνονται οι ζημιές που προκαλούν στα μαλλιά σας τα σαμπουάν, κι αυτό λόγω της συχνότητας που τα λούζετε. Προσπαθήσετε να αυξήσετε τον χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ δύο λουσιμάτων, προκειμένου να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτό. Επίσης, ο περιορισμός της χρήσης άλλων προϊόντων περιποίησης των μαλλιών σας, όπως λακ ή ξηρό σαμπουάν, μπορεί, επίσης, να καταστείλει αυτού του είδους τις βλάβες στα μαλλιά σας.