Για να μην σας κυριεύσει το άγχος

Πολλοί άντρες τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να χάσουν τα μαλλιά τους και μάλιστα σε μικρή ηλικία.

Ειδικά αν ο πατέρας τους είναι καραφλός η ανησυχία μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Υπάρχει άραγε κάτι που να μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε να συμβεί;

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε όλα αυτά τα tips που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να έχετε δυνατά και πλούσια μαλλιά για περισσότερο.

Προσέξτε τη διατροφή σας 

Οι ειδικοί τονίζουν πως το πέσιμο των μαλλιών οφείλεται σε τρεις παράγοντες: διατροφή, στρες και ορμόνες. Το στρες και η ρύθμιση των ορμονών είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε με το γιατρό σας. Η διατροφή, όμως, είναι κάτι που μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε μόνοι σας. Οι πρωτεΐνες βοηθούν πολύ στο να δυναμώνει η τρίχα. Γι' αυτό φροντίστε να λαμβάνετε την κατάλληλη ποσότητα πρωτεϊνών στο πρωινό και το μεσημεριανό σας.

Το γιαούρτι, το τυρί cottage και τα ασπράδια αβγών περιέχουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης.

Επίσης μην ξεχνάτε να παίρνετε αρκετό σίδηρο γιατί αυτός βοηθάει πάρα πολύ στο να έχετε υγιείς και δυνατές τρίχες.

Δείτε επίσης: Γκρίζα μαλλιά και φαλάκρα: Τι δηλώνουν για την υγεία τους;

Αναγνωρίστε τον τύπο των μαλλιών σας

Πριν αγοράσετε οτιδήποτε θα πρέπει να έχετε καταλάβει ποιος είναι ο τύπος των μαλλιών σας (αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε μόνοι σας ρωτήστε τον κομμωτή σας). Λαδώνουν εύκολα ή είναι ξηρά; Είναι ίσια ή σγουρά; Κατανοήστε τον τύπο των μαλλιών σας για να τα περιποιήστε με τα κατάλληλα προϊόντα.

Περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά σας 

Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά δεν είναι. Μην χτενίζετε τα μαλλιά σας με μανία αλλά απαλά ώστε να χάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες τρίχες. Μην χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling και κουρεύετε τακτικά τα μαλλιά σας για να δυναμώνουν. Για τις γυναίκες της παρέας, που επίσης φοβούνται επειδή χάνουν πολλές τρίχες, σας συμβουλεύουμε να μην κάνετε συχνά σφιχτές αλογοουρές και κότσους και να μην χρησιμοποιείτε σίδερο ισιώματος πάνω από 2 φορές την εβδομάδα.

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους 

Το ότι κάποιοι άντρες ή γυναίκες έχουν όμορφα, πλούσια, υγιή μαλλιά δεν σημαίνει κάτι. Εσείς κοιτάξτε τον εαυτό σας και παρατηρήστε τον τρόπο που μεγαλώνουν τα δικά σας μαλλιά. Οι ειδικοί τονίζουν πως τα μαλλιά κάθε ανθρώπου μακραίνουν με συγκεκριμένη συχνότητα που διαρκεί από 2-7 χρόνια ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών.

Δείτε επίσης: Βρέθηκε η θεραπεία για τη φαλάκρα

Ζητήστε βοήθεια όταν χρειαστεί 

Αν δοκιμάσατε να αλλάξετε τη διατροφή σας, μειώσατε το άγχος σας, κάνατε αλλαγές στον τρόπο περιποίησης των μαλλιών σας και δεν είδατε διαφορά, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Πολλά προβλήματα μαλλιών είναι αναστρέψιμα αρκεί να ανακαλύψετε την αιτία που τα προκαλεί.

Αν έχετε ήδη χάσει τα μαλλιά σας ή βλέπετε πως προς τα εκεί οδεύετε, μην αγχώνεστε. Σκεφτείτε πόσοι ηθοποιοί και celebrities δεν έχουν μαλλιά και παρ'όλα αυτά δεν έχουν χάσει ούτε την αυτοπεποίθηση αλλά ούτε και τη γοητεία τους.