Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η ακτινοβολία από το τεχνητό φως και όλα όσα προκαλεί στον οργανισμό μας, είναι ένα θέμα που έχει αρχίσει και συζητιέται έντονα στους κύκλους της ομορφιάς και είναι πολύ πιθανό πως θα μεσουρανίσει ως θέμα στο άμεσο μέλλον, διαμορφώνοντας ίσως και νέες τάσεις στην ομορφιά.

Αν και το “Μπλε Φως” υπάρχει ήδη στη ζωή μας καθώς εκπέμπεται από τον ήλιο και είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, η τεχνητή μορφή του προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην επιδερμίδα αλλά και τον οργανισμό μας γενικότερα.

Το φως αυτό, εκπέμπεται σε διαρκείς ρυθμούς στην καθημερινότητά μας από τις λάμπες LED, την οθόνη του κινητού, του υπολογιστή και του tablet μας. Καθώς περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας στις οθόνες (οι περισσότεροι χωρίς να το καταλαβαίνουμε), επιβαρύνουμε την επιδερμίδα μας η οποία φτάνει όλο και πιο κοντά στην πρόωρη γήρανση καθώς το φως αυτό εισχωρεί στις στοιβάδες της επιδερμίδας μας.

Ακόμη, η έκθεση στο φως της οθόνης έχει διαφορετική επίδραση στον οργανισμό μας, αναλόγως την ώρα της ημέρας που αυτό συμβαίνει.

Για παράδειγμα, αν περνάμε πολλές ώρες στον υπολογιστή ή το κινητό κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο οργανισμός μας νομίζει ότι είναι ημέρα, διαταράσσοντας τους βιολογικούς ρυθμούς μας.

Μερικοί από τους τρόπους αντιμετώπισης και προστασίας από τις βλαβερές συνέπειες του Blue Light, είναι να εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα αυτοκόλλητα φίλτρα για τις οθόνες του κινητού και του υπολογιστή σας.

Τα φίλτρα αυτά εμποδίζουν τις μεγάλες ποσότητες των ακτινών να φτάσουν σε εσάς γλιτώνοντας έτσι ένα σημαντικό ποσοστό ακτινοβολίας.

Το δεύτερο και σημαντικότερο βήμα είναι να αρχίσε να επαναπροσδιορίζετε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας την επόμενη φορά που θα επιλέξετε προϊόντα περιποίησης και να λάβετε υπόψιν σας και την ακτινοβολία που δεχόμαστε από τις οθόνες μας.