Πλέον το έχουμε εμπεδώσει! Το dry brushing στο σώμα, το να τρίβεις, δηλαδή, την στεγνή σου επιδερμίδα με μια βούρτσα, είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα του σώματός σου για να την απολεπίσεις, να διώξεις τις τοξίνες και να μειώσεις την κυτταρίτιδα.
H επιδερμίδα του προσώπου είναι πολύ πιο λεπτή και εύθραυστη σε σχέση με αυτή του σώματος και άπαξ και αποφασίσεις να το κάνεις θα πρέπει να επιστρατεύσεις τις πιο προσεκτικες κινήσεις σου!
Το dry brushing στο πρόσωπο δεν είναι ένας τρόπος για να κάνεις απολέπιση γιατί η βούρτσα πρέπει να είναι εξαιρετικά μαλακιά και αυτό που κάνει είναι να απομακρύνει λίγο τα ήδη υπάρχοντα νεκρά κύτταρα. Δεν κάνει, δηλαδή, πιο έντονη απολέπιση όπως θα έκανε ένα scrub με κόκκους ή ένα γλυκολικό ή κάποιο άλλο AHA. Πάνω στην επιδερμίδα υπάρχουν τα λεγόμενα flakes και αυτά είναι που απομακρύνει το dry brushing, σαν ένα μικρό σκούπισμα.
Το πιο σημαντικό που κάνει το dry brushing είναι το λεμφικό, η λεμφική αποστράγγιση, γιατί οι κινήσεις στο λεμφικό πρέπει να είναι εξαιρετικά απαλές. Και αν κάποιος το κάνει σωστά ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα, δίνει μια πολύ ωραία λάμψη και βοηθά τη διείσδυση των προϊόντων που χρησιμοποιούμε μετά.
Να θυμάσαι να είσαι πολύ προσεκτική!
Το dry brushing στο σώμα και στο dry brushing στο πρόσωπο, όπως είπαμε, είναι δύο διαφορετικά πράγματα! “Αρχικά, η βούρτσα σώματος είναι πολύ πιο σκληρή μιας και η επιδερμίδα του σώματός μας είναι και πιο παχιά και ανθεκτική. Η βούρτσα που θα επιλέξεις για το πρόσωπό σου, όμως, θα πρέπει να είναι μαλακή για να μην τραυματίσει την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου! Μάλιστα, υπάρχουν πρόσωπα που απαγορεύεται να κάνουν dry brushing όπως δέρματα με ακμή, με ροδόχρου νόσο, ψωρίαση ή ευαίσθητα δέρματα”, τονίσει η face yoga expert.
Πώς και πόσο συχνά γίνεται το dry brushing;
Για να ξεκινήσει κάποιος καλό είναι να το κάνει μια φορά ανά δέκα μέρες και αργότερα να το εντάξει στην ρουτίνα του σε εβδομαδιαία βάση. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν γίνεται καθημερινά, σε καμία περίπτωση δεν τρίβουμε και δεν κάνουμε κυκλικές κινήσεις, είναι πολύ συγκεκριμένος ο τρόπος που χρησιμοποιείται και έχει μεγάλη διαφορά από τον τρόπο που κάνουμε dry brushing στο σώμα. Οι κινήσεις πρέπει να είναι σαν σκούπισμα, φαντάσου κάτι σαν να σκουπίζεις την αυλή σου, ενώ όλες οι κινήσεις πάνε προς την άκρη του προσώπου, το πλάι και φυσικά στο λαιμό γιατί το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ο λαιμός για το λεμφικό. Επίσης, το dry brushing το κάνουμε πάντα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα και αφού ολοκληρώσουμε μπορούμε είτε να σκουπίσουμε το πρόσωπό μας με μια πετσέτα είτε να ρίξουμε λίγο νερό σε θερμοκρασία δωματίου για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και έπειτα συνεχίζουμε τη ρουτίνα μας!.
Το βουρτσάκι αλλά και ότι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα σου πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό. Ένας τρόπος είναι να φτιάξεις ένα δικό σου αντιβακτηριακό spray με νερό και tea tree oil και να ψεκάζεις την βούρτσα προσώπου μετά από κάθε χρήση. Ένας άλλος είναι να το πλένεις με ένα face wash αλλά να φροντίζεις πάντα τα τριχάκια να κοιτάνε προς τα κάτω όταν στεγνώνεις για δύο λόγους: πρώτον, για να μην εμποτιστεί με νερό το ξύλο και χαλάσει και δεύτερον για να μην πιάσει υγρασία και, όπως όλοι ξέρουμε, η υγρασία είναι καλό έδαφος για να αναπτυχθούν βακτήρια!