Επαγγελματικός καθαρισμός προσώπου στο σπίτι
Αυτά είναι τα βήματα

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε ή να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησής μας είναι να κάνουμε έναν βαθύ, επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να δούμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Αποσυμφόρηση των πόρων, λείανση της υφής, διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος και οξυγόνωση των κυττάρων αποτελούν την απαραίτητη βάση προκειμένου οι μηχανισμοί της να λειτουργούν αποτελεσματικά. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως η καθαρή επιδερμίδα είναι και υγιής.

Επαγγελματικός καθαρισμός προσώπου στο σπίτι

Τα στάδια:

Ντεμακιγιάζ  & καθαρισμός

-Απολέπιση

-Μάσκα detox ή μάσκα για βαθύ καθαρισμό

#1: Διπλός καθαρισμός

Η επιλογή του καθαριστικού γίνεται πάντα με βάση τον τύπο της επιδερμίδας. Στόχος μας είναι να αφαιρεί ρύπους, μικρόβια και την περιττή λιπαρότητα χωρίς όμως να διαταράσσει το φυσικό pH της και την υγρασία της. Διαφορετικά το δέρμα θα παρουσιάσει σημάδια αφυδάτωσης ή αν είναι λιπαρή, ενδέχεται να παράξει ακόμα περισσότερο σμήγμα. Αν έχουμε κανονικό / ξηρό τύπο, επιλέγουμε μία πλούσια κρέμα που καθαρίζει απομακρύνοντας το μακιγιάζ, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει χωρίς να διαταράσσει τον προστατευτικό φραγμό.

Οδηγίες:

Κάνουμε ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια εφαρμόζουμε ένα καθαριστικό προϊόν στο πρόσωπο και τον λαιμό με αργές, απαλές κινήσεις, με φορά από το κέντρο προς τα έξω. Ξεκινάμε από το μέτωπο και συνεχίζουμε με τα πλαϊνά της μύτης. Επειτα περνάμε στην περιοχή των ζυγωματικών, πίσω από τους λοβούς των αυτιών και ολοκληρώνουμε με το πηγούνι και τον λαιμό.

Tip: Αν το καθαριστικό ξεπλένεται με νερό, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του ώστε να είναι πάντα χλιαρό ή κρύο για τη σύσφιξη των πόρων. Στεγνώνουμε την επιδερμίδα ταμπονάροντας την με μια καθαρή πετσέτα.

2. Απολέπιση

Ηρθε η ώρα να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να απελευθερώσουμε την επιφάνεια των πόρων από όσα νεκρά κύτταρα δεν έχουν απομακρυνθεί με τον καθαρισμό.  Τρίβουμε απαλά με ένα φυσικό σκραμπ το πρόσωπο και ξεπλένουμε.

3. Detox μάσκα

Ενισχύουμε την καθαριότητα της επιδερμίδας με μια μάσκα εμπλουτισμένη με άργιλο ή ενεργό άνθρακα και ενδυναμωτικά ή αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα. Αποτοξινώνει από τους ρύπους και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα εξυγιαίνοντας σε βάθος τους πόρους.

Τι κάνουμε μετά τον βαθύ καθαρισμό

Ψεκάζουμε το πρόσωπο και τον λαιμό μας με ιαματικό νερό ή με ένα face mist με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Εφαρμόζουμε τον ορό και την κρέμα μας. Για σπέσιαλ ενυδάτωση και θρέψη, απλώνουμε ένα θρεπτικό έλαιο κάνοντας μασάζ με τα ακροδάχτυλα σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και αυχένα.

Επίσης:

*Χρησιμοποιούμε καθαρή πετσέτα

*Αλλάζουμε μαξιλαροθήκη

*Πλένουμε καλά τα σύνεργα του μακιγιάζ (πινέλα και σφουγγάρια)

Τι αποφεύγουμε την ίδια και την επόμενη μέρα

*Την έκθεση στον ήλιο, ιδίως αν έχουμε χρησιμοποιήσει μάσκα με ένζυμα ή οξέα φρούτων. Γι’ αυτό και η διαδικασία ιδανικά ακολουθείται το βράδυ πριν κοιμηθούμε.

*Την επαφή των χεριών με το πρόσωπο.