Φρόντισε την επιδερμίδα σου σωστά!

Το πρόσωπό μας είναι το όπλο της γοητείας μας γι' αυτό και θα πρέπει να το φροντίζουμε και να το διατηρούμε καθαρό.

Δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ) είναι αρκετές για να πλύνουμε το πρόσωπό μας με λίγο σαπούνι κάνοντας κι ένα ελαφρύ μασάζ με τα χέρια.

Σε κάθε περίπτωση φροντίζουμε να ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Το χλιαρό νερό είναι το καλύτερο για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας απαλά, αλλά αποτελεσματικά.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξεβγάζετε καλά για να μη συσσωρευτεί ποσότητα σαπουνιού στο δέρμα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν οι πόροι και σταδιακά να αποκτήσετε σπυράκια και κυστική ακμή. Και κάτι τέτοιο σίγουρα δε θα θέλατε να σας συμβεί!

 

 

Τα πιο συνηθισμένα σημεία όπου εμφανίζεται ακμή είναι γραμμή του σαγονιού, η γραμμή στα μαλλιά και η μύτη.

Ποια είναι τα οφέλη του καθαρισμού;

Δείχνουμε νεότερες

Το βράδυ η επιδερμίδα χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο, αφού από την ηλικία των 25 ξεκινά η γήρανση του δέρματος και τα κύτταρα νεκρώνουν. Ο σωστός καθαρισμός, λοιπόν, πριν από τον ύπνο αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να ενισχύσουμε τους εσωτερικούς μηχανισμούς της που καταπολεμούν τα σημάδια του χρόνου. 

Απορροφάται καλύερα η κρέμα νυκτός

Οταν η επιδερμίδα μας είναι καθαρή γίνεται καλύτερη απορρόφηση και διείσδυση των συστατικών από το προϊόν που χρησιμοποιούμε.

 

 

Το δέρμα είναι πιο λαμπερό

Με τον καθαρισμό γίνεται μια μορφή απολέπισης με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα να δείχνει πιο φωτεινή.

Η λύση για τη λιπαρότητα

Ίσως πιστεύουμε ότι εφόσον καθαρίσαμε το βράδυ το πρόσωπό μας, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία το πρωί. Αυτό όμως δεν ισχύει, ιδίως για τις λιπαρές επιδερμίδες. Το πρωί υπάρχουν περισσότερα νεκρά κύτταρα και λιπαρότητα, τα οποία δεν μπορούν να απομακρυνθούν μόνο με νερό.