Μακιγιάζ για ματ αποτέλεσμα
Αυτή είναι η απόλυτη τάση

Διακαής πόθος της κάθε γυναίκας που ασχολείται λίγο παραπάνω με την περιποίηση του προσώπου της και το μακιγιάζ, να δημιουργήσει το τέλειο ματ αποτέλεσμα που θα διαρκέσει ώρες, χωρίς να προκληθούν λιπαρότητα και γυαλάδες μετά από λίγο.

Για ένα αλαβάστρινο, σαν κούκλας δέρμα, λοιπόν, η νέα τάση στο χώρο του μακιγιάζ είναι αυτή που πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτή δεν είναι άλλη από το powder makeup, όπως το αποκαλούν οι ειδικοί του χώρου, για ματ αποτελέσματα χωρίς περιττές γυαλάδες και λιπαρότητα, και χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να εφαρμόσετε μεγάλη ποσότητα πούδρα στο πρόσωπό σας.

Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε δύο βασικά βήματα:

Ενυδάτωση:

Χρησιμοποιήστε λίγη περισσότερη ποσότητα της ενυδατικής σας κρέμας, ώστε το δέρμα σας να μην φαίνεται αφυδατωμένο. Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα primer, πάνω στο οποίο θα «καθίσει» η πούδρα, χωρίς να εισχωρήσει στις λεπτές γραμμές του προσώπου σας. «Κλειδώστε» την ενυδάτωση με ένα facial mist για μεγαλύτερη διάρκεια, ακόμη κι αν λείπετε για ώρες από το σπίτι.

Εφαμοργή πούδρας:

Δεν χρειάζεται να απλώσετε σε όλο σας το πρόσωπο την πούδρα, παρά μόνο κάτω από τα μάτια, γύρω από το στόμα και τη μύτη όπου εμφανίζονται και οι ρυτίδες έκφρασης, καθώς και στη ζώνη Τ για να περιορίσετε την λιπαρότητα του δέρματός σας. Απομακρύνετε την περιττή πούδρα, σε περίπτωση που σας έπεσε παραπάνω στο πινέλο, ταμπονάροντας με ένα χαρτομάντιλο. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας κανονικά.