Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το δέρμα σου

Στο τέλος της ημέρας συνήθως πλένουμε το πρόσωπό μας για να αφαιρέσουμε υπολείμματα μακιγιάζ, σκόνη και λιπαρότητα και να αφήσουμε το δέρμα μας να αναπνεύσει και να ξεκουραστεί.

Τι γίνεται με τα μολυσμένα μικροσφαιρίδια από τον καπνό και το καυσαέριο που βρίσκονται στον αέρα και απορροφώνται από την επιδερμίδα μας;

Σύμφωνα με δερματολόγους η ρύπανση που επηρεάζει την επιδερμίδα μας είναι ένας συνδυασμός καπνού και σωματιδίων.

 

 

Αυτοί οι ρύποι απελευθερώνουν επιβλαβείς χημικές ουσίες στο περιβάλλον μέρος των οποίων απορροφάται από το δέρμα σας. Το μέγεθος της σωματιδιακή τους ύλης είναι πολύ μικρότερο από το μέγεθος των πόρων μας επομένως μπορούν πολύ εύκολα να εισχωρήσουν σε αυτούς δημιουργώντας βλάβες στην επιδερμίδα. 

Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ατμοσφαιρική ρύπανση είναι το όζον.

To τοξικό αέριο σχηματίζεται όταν το υπεριώδες φως πλήττει μονοξείδια του αζώτου και πιθανότατα είναι μια από τις κύριες αιτίες της μόλυνσης από δερματική βλάβη. 

Οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο δέρμα είναι τεράστιες και σοβαρές:

Πρόωρη γήρανση και εμφάνιση ρυτίδων οι οποίες προκαλούνται κυρίως από ελεύθερες ρίζες και ατμοσφαιρικούς ρύπους.

 Ακόμη, μπορεί να προκληθεί ευαισθησία, ερεθισμός, αφυδάτωση, δυσχρωμίες και λεπτές γραμμές και ρυτίδες. 

 

 

Δείτε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από την περιβαλλοντική μόλυνση.  

ΘΡΕΨΗ

Ο κύριος στόχος του δέρματός μας είναι να λειτουργεί ως ένα τοίχος προστασίας.

Επειδή οι ατμοσφαιρικοί ρύποι προκαλούν την εξάντληση των βιταμινών του οργανισμού μας, οφείλουμε να ενισχύουμε την επιδερμίδα μας με αντιοξειδωτικά κάθε πρωί εστιάζοντας σε συστατικά όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε.

Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και να ενισχύσουν το τοίχος προστασίας της επιδερμίδας μας. 

 

 

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Χρησιμοποιείστε προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας που αποτελούνται από παράγοντες που θα απομακρύνουν επιβλαβείς τοξίνες και ρύπους. Προϊόντα που περιέχουν ενεργό άνθρακα καταπολεμούν αποτελεσματικά τις τοξίνες και καθαρίζουν το δέρμα σε βάθος. 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ

Η χρήση καθαριστικού προσώπου είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα, αλλά όταν μιλάμε για σωματίδια που έχουν διεισδύσει στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, τα περισσότερα καθαριστικά δεν είναι επαρκή.

 

 

Οι συσκευές καθαρισμού και απολέπισης τους έχουν περισσότερη δύναμη να απομακρύνουν τις ουσίες που προκαλούν πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Η χρόνια ἐκθεση σε μολυσματικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες αποδυναμώνει την ικανότητα της επιδερμίδας να προστατευεται και να διατηρεί την υγρασία της. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα με ενταντική δράση ώστε η επιδερμίδα σας να παραμένει ενυδατωμένη και υγιής.