Πόσο ασφαλές είναι το derma roller;
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αφού το jade roller κατάφερε πλέον να γίνει mainstream, οι beauty addicts παγκοσμίως βρήκαν ένα νέο εργαλείο να προσθέσουν στη ρουτίνα τους. Ο λόγος για το dermaroller, το νέο πολλά υποσχόμενο skincare gadget, στο οποίο πολλές γυναίκες αποδίδουν τη νεανική και λαμπερή όψη της επιδερμίδας τους. Τι είναι το dermaroller και πόσο ασφαλής είναι η χρήση του στο σπίτι;

Tι είναι και ποιες οι ευεργετικές του ιδιότητες;

Το derma roller αποτελείται από εκατοντάδες μικροσκοπικές βελόνες, οι οποίες κατά τη χρήση του προκαλούν μικρο-τραυματισμούς στο δέρμα, το οποίο με τη σειρά του ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα να γίνεται τελικά πιο σφριγηλό και νεανικό. Συστήνεται για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, την απολέπιση του δέρματος και τη μείωση της όψης των σημαδιών της ακμής και των δυσχρωμιών.

How to

Σε περίπτωση που επιχειρήσεις να κάνεις derma-rolling μόνες στο σπίτι, πολύ σημαντική είναι η επιλογή του σωστού εργαλείου. Προτείνεται η χρήση ενός derma-roller υψηλής ποιότητας, το οποίο θα έχει βελόνες το πολύ 0,3 mm, προκειμένου να μην προκληθούν βλάβες στο δέρμα.

Πόσο ασφαλές είναι;

Πολλοί είναι οι δερματολόγοι που δεν συστήνουν την at home χρήση του, καθώς οι περισσότερες γυναίκες ασκούν υπερβάλλοντα ζήλο, με αποτέλεσμα να το ενσωματώνουν στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής τους και να μην το καθαρίζουν σωστά.

Στην πραγματικότητα, όπως προαναφέρθηκε, το derma roller θα πρέπει να χρησιμοποιείται το πολύ 2 φορές την εβδομάδα, ασκώντας ελάχιστη πίεση. Ο καθαρισμός του θα πρέπει να γίνεται σχολαστικά. Μετά από κάθε χρήση απαραίτητη είναι η απολύμανση του κυλίνδρου με καθαρό οινόπνευμα και η φύλαξη τoυ gadget σε ειδική θήκη. Εξίσου σημαντικό είναι να αντικαθίσταται συχνά και πιο συγκεκριμένα μία φορά το μήνα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μολύνσεις.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι προτιμότερο είναι το derma-rolling να γίνεται στο ιατρείο του δερματολόγου για αποφυγή τραυματισμών και μολύνσεων.