Προστάτεψε την επιδερμίδα σου από τη χρήση μάσκας
Έτσι θα εξαφανιστούν τα σπυράκια

Αν είσαι κι εσύ από τις κοπέλες που ταλαιπωρούνται από σπυράκια από τη συχνή χρήσης μάσκας προσώπου λόγω κορονοϊού, ήρθε η ώρα να δώσεις ένα τέλος σε αυτή την "τρέλα" και να μάθεις τον τρόπο για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου.

Τα σπυράκια έκαναν την εμφάνισή τους, διότι όταν μιλάμε και όταν αναπνέουμε, εγκλωβίζεται σε αυτή ζεστός αέρας κατά την εκπνοή. Ο αέρας αυτός δημιουργεί ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον, στο οποίο αναπτύσσονται βακτήρια και ακάρεα του δέρματος.

Επίσης, η τριβή μπορεί να ευνοήσει την έξαρση της ακμής και της ροδόχρου ακμής, να αναπτυχθεί δηλαδή περιφερειακή δερματίτιδα. Αυτό γίνεται εμφανές με λεπτά σπυράκια γύρω από το στόμα ή και από τη μύτη.

Αν δεν χρησιμοποιείς μάσκα μιας χρήσης τριών στρώσεων (χειρουργική) και προτιμάς υφασμάτινη, θα πρέπει να την πλένεις καθημερινά και σχολαστικά. Μην ξεχνάτε ότι η θερμοκρασία είναι ακόμα υψηλή με αποτέλεσμα να γίνεται έντονη και η εφίδρωση που συμβάλλει και αυτή με τη σειρά της στο πρόβλημα. 

Συνίσταται οι μάσκες να πλένονται με απορρυπαντικό χωρίς άρωμα, ιδανικά με απολυμαντική δράση, να τις ξεπλένεις πάρα πολύ καλά και να τις βάλεις στο στεγνωτήριο, αν διαθέτετε, επιλέγοντας το πρόγραμμα “βαμβακερά – αποθήκευση στην ντουλάπα”. Στην αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να τις σιδερώνεις. 

Καλό θα ήταν να περιορίσεις και την ποσότητα από την αντιηλιακή και ενυδατική κρέμα, καθώς επίσης και το make up. Η συνηθισμένη ποσότητα που χρησιμοποιείς, πιθανότατα να επιδεινώσει τις εξάρσεις.