Τι μπορεί να συμβεί όταν δεν αφαιρείς το μακιγιάζ;
Λίγο πριν πέσεις για ύπνο

Σου έχει τύχει να γυρίσεις κουρασμένη το βράδυ στο σπίτι, και να αμελήσεις να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου.

Πιστέψτε με όμως, το κακό που κάνεις στην επιδερμίδα σου είναι τεράστιο, ακόμα και με μια φορά που θα ξεχαστείς. 

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπως όλο μας το σώμα, έτσι και η επιδερμίδα προσπαθεί να ανανεωθεί. Αφήνοντας το μακιγιάζ, εμποδίζουμε την διαδικασία αυτή.

Η παχύρρευστη υφή του make-up απορροφά τις ρυπαντικές ουσίες και τα βακτήρια που υπάρχουν στους εξωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναγεννηθεί. Πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του κολλαγόνου το οποίο όπως θα γνωρίζεις οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων και ακμής.

Το κραγιόν επίσης πρέπει να αφαιρείται κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο.

Και αυτό για να μην δεις τα χείλη σου σκασμένα το πρωί. Μπορείς επίσης μετά την αφαίρεσή του να περάσεις μια στρώση από ένα lip balm για την ενυδάτωση των χειλιών σου.

 

Τέλος ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που θα μπορούσες να κάνεις είναι να ξεχάσεις να βγάλεις τη μάσκαρα. Ο λόγος είναι ότι η μάσκαρα εμποδίζει τους θύλακες από τις βλεφαρίδες και εκτός από ενοχλήσεις μπορεί να προκαλέσει και πρήξιμο των ματιών σου, ενώ κάνει εύθραυστες τις βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να σπάνε ευκολότερα.

Μια εύκολη λύση είναι να έχεις πάντα υγρά μαντηλάκια δίπλα από το κρεβάτι σου, έτσι ώστε να ξεβαφτείς στα γρήγορα. Η λύση αυτή προτείνεται σε περιπτώσεις που για οποιοδήποτε λόγο δεν προλαβαίνεις. Αλλιώς αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου πιο αποτελεσματικά προκειμένου να έ εις μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα για πολύ καιρό.