Για το πιο λαμπερό χαμόγελο

Πόσες φορές είδες την λεύκανση σου να χαλάει γρήγορα ή τα φυσικά λευκά σου δόντια να κιτρινίζουν;

Γνωρίζεις ότι τα ροφήματα με χρωστικές είναι υπεύθυνα για την ανεπιθύμητη χρώση των δοντιών σου και την κιτρινωπή όψη τους;

Και ο καφές βεβαίως βεβαίως συγκαταλέγεται πρώτος σε αυτά τα ροφήματα και ακολούθως το τσάι, το κόκκινο κρασί και τα κοκτέιλ με κόκκινα χρώματα!

Ξέρω πολύ καλά πως ζωή χωρίς καφέ δεν υπάρχει όχι μόνο για μένα αλλά και για τους περισσότερους! Έτσι, σκέφτηκα να βρω τρόπους να αποφύγεις την ανεπιθύμητη ενέργεια χρωματισμού των δοντιών σου ενώ θα συνεχίζεις να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα...

  1. Βούρτσισε τα δόντια σου 2 φορές την ημέρα, πρωί βράδυ ανελλιπώς για να απομακρύνεις τις χρωστικές που εγκαθίστανται! Ακόμα καλύτερα βούρτσισε τα δόντια σου μετά την κατανάλωση του καφέ. Επίσης, είναι σημαντικό να μην παραλείπεις να κάνεις οδοντικό νήμα μία φορά την ημέρα για να απομακρύνεις την πλάκα.
  2. Πιες νερό μετά την κατανάλωση καφέ ή οποιουδήποτε ροφήματος με χρωστικές! Έτσι απομακρύνεις τις ταννίνες που υπάρχουν τόσο στον καφέ, όσο και στο τσάι και είναι υπεύθυνες για τη χρώση των δοντιών σου. Όσο περισσότερο νερό πιεις, τόσο λιγότερο χρόνο εκτίθενται τα δόντια στον καφέ και στις ταννίνες του.
  3. Απέφυγε να βάλεις ζάχαρη που προσκολλάται στα δόντια και δημιουργεί κηλίδες και τεράστια φθορά. Η ζάχαρη δεν αφαιρείται εύκολα από τα δόντια με το βούρτσισμα.
  4. Χρησιμοποίησε καλαμάκι! Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις τη χρώση των μπροστινών δοντιών που παίζουν πιο σημαντικό ρόλο στο χαμόγελο. Το καλαμάκι θα βοηθήσει να πάει ο καφές κατευθείαν κάτω και να μην παραμένει πολύ ώρα στη στοματική κοιλότητα επιβαρύνοντας το λευκό χρώμα των δοντιών σου.
  5. Μην περιεργάζεσαι πολύ ώρα το ρόφημα στο στόμα σου, καθώς παρατείνεται ο χρόνο παραμονής του και η εγκατάσταση των ταννίνων στα δόντια σου κάνοντας πιο έντονη τη χρώση τους!